Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győztes rajtot vett az OSK

Győztes rajtot vett az OSK Sport

Kétgólos győzelemmel indította a labdarúgó 1. Liga új szezonját a Sepsi OSK csapata, amely pénteken késő délután hazai pályán 2–0-ra nyert az Academica Clinceni ellen. Az ötödik élvonalbeli idényét kezdő sepsiszentgyörgyi alakulat ezt megelőzően még sosem tudott győzni a szezonnyitón.

A szezon első mérkőzésén hat játékos mutatkozott be a Sepsi OSK színeiben, Rareș Ispas, valamint a bolgár Cvetelin Csuncsukov és Cristian Bărbuț a kezdőtizenegyben kaptak lehetőséget, míg a szlovén Rajko Rep, a szerb Petar Bojić és az északmacedón Stefan Aškovski csereként lépett pályára. A találkozó előtt Diószegi László klubelnök, Kertész Dávid alelnök és Hadnagy Attila ügyvezető igazgató köszöntötték a piros-fehér mezben 100. élvonalbeli mérkőzését játszó Vașvari Gabrielt.

Hirdetés
Hirdetés

Az előző idényben negyedik és ötödik helyen végzett csapatok összecsapása sepsiszentgyörgyi fölényt hozott, a támadó felfogásban futballozó Sepsi OSK többször is veszélyeztette ellenfele kapuját, azonban sem Nicolae Păun, sem Eder González próbálkozását nem koronázta siker, míg Bogdan Mitrea szabadrúgása az oldalhálóban kötött ki.

A második félidőre Grozavu kettős cserét hajtott végre, Aganovic és Bărbuț helyén két friss igazolás, Rep és Aškovski mutatkozott be A gólcsend az 56. percben tört meg, pontrúgásból a csereként beállt Rajko Rep volt eredményes. A szlovén középpályás 16 méterről bombázott a védők között a kapuba (1–0). A folytatásban Rep ismét közel állt a gólhoz, azonban távoli lövése a bal kapufára pattant. A Sepsi OSK a 84. percben biztosította be győzelmét, Bogdan Mitrea 30 méterről szúrta rá, Aurelian Păun kapus pedig a lábai között a hálóba ejtette a labdát (2–0). A sepsiszentgyörgyi csapat két döntetlen és három vereség mellett negyedszer nyert az Academica ellen. Leo Grozavu legénysége csütörtökön 21.45-től a nagyszombati Spartak Trnava vendégeként játszik a Konferencia Liga második selejtezőkörének első felvonásán. A bajnokságban legközelebb július 26-án, hétfőn lesz érdekelt a szentgyörgyi gárda, a Chindia Târgoviște ellen játszik idegenben.

Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője elégedett volt a játékkal, meglátása szerint megérdemelten gyűjtötték be a három pontot. „Örvendetes, hogy győzelemmel kezdtük a bajnokságot, nagyon fontos ez a továbbiakra nézve, zsúfolt periódus előtt állunk. A tikkasztó hőség ellenére sikerült hozni a játékunkat, és uralni mindkét félidőt, megérdemelten nyertünk. Tudtuk, hogy az ellenfelünk jól szervezett, ám rögzített helyzetekből sikerült gólokat szereznünk. Gratulálok a fiúknak, mindenki odatette magát, és meg is lett ennek az eredménye. Most már a Konferencia Ligabeli mérkőzésre koncentrálunk, nagyon fontos, hogy fejben erősek legyünk a nagyszombatiak ellen. Az ilyenfajta önbizalmat a győzelmek adják, és mi a győzelemre, illetve a továbbjutásra törekszünk” – nyilatkozta az 53 éves szakember.

  1. Liga, alapszakasz, 1. forduló: Sepsi OSK–Academica Clinceni 2–0 (0–0). Sepsiszentgyörgy, városi stadion, mintegy 1200 néző. Vezette: Iulian Călin (Ștefănești).

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Tincu, B. Mitrea, Ispas (Dumitrescu, 78.) – González (Dumiter, 81.), Vașvari, N. Păun – Aganović (Rep, 46.), Csuncsukov (Bojić, 64.), Bărbuț (Aškovski, 46.). Vezetőedző: Leo Grozavu. Clinceni: A. Păun – Pasov (De Amorim, 88.), Bilali, Patriche – F. Achim, Cioiu (Kazlauskas, 61.), Cascini (Ventura, 73.), Moulin, Vanzo – Csandarov (Velliosz, 61.), Gavra (Dumitrache, 74.). Vezetőedző: Ilie Poenaru. Gólszerzők: Rep (56.), B. Mitrea (84.). Sárga lap: Aganović (8.), illetve Vanzo (23.), Bautista (29.), Bilali (52.), Kazlauskas (88.).

További eredmények: FC Botoșani–FCSB 0–0, Kolozsvári CFR–U Craiova 3–2, Medgyesi Gázmetán–Mioveni 1–0, Craiova–FC Argeș 1–0.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások