Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzött a tapasztalat

Vasárnap délben 24 pontos vereséget szenvedett a KSE az I. ligás női kosárlabda-bajnokságban a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. A feljutásért küzdő vendég Konstanca esélyeshez méltón húzta be a mérkőzést.

– Tudtuk, hogy nem sok esélyünk van ellenük, az lett volna a lényeg számunkra, hogy megmutassuk, mennyire tudunk harcolni a nehéz helyzetekben, de sajnos ez csak 3–4 percekre sikerült. Voltak jó pillanataink, például felzárkóztunk 10 pontra, és lehetőségünk lett volna tovább faragni a különbséget, de kihagytuk a ziccert, és innentől már képtelenség volt felállni. Ez a különbség reális, de ne feledjük, hogy nekik profi játékosaik vannak, akik szép összegért játszanak. 260 ezer eurós költségvetéssel bírnak, ezért az összegért én 3. helyet garantálnék az élvonalban. Mi a székely fiatalokra alapozunk, nekik próbálunk játéklehetőséget biztosítani – értékelt Kolarevic edző, aki hét éve érkezett Romániába, és véleménye szerint még sosem volt ennyire erős a másodosztály, rengeteg amerikai, illetve tapasztalt hazai játékossal, akik ellen tizennyolc éves fiatalokkal nehéz felvenni a versenyt.

– A mi költségvetésünk csupán töredéke ezen klubokénak, és sajnos a jelenlegi anyagi helyzetünk nem is teszi lehetővé az erősítést. Nem is ez a gond, viszont elgondolkodtató, hogy a városvezetés mennyire kevéssel támogatja a versenysportot – hangoztatta a szerb szakember.

Végeredmény: KSE–Konstanca 58-82 (10-20, 13-19, 18-20, 17-23). KSE: Bölöni 12/12, Debreczi 10/3, Holinka 9/3, Biszak 7, Bartók 6, Incze 4, Voloncs 4, Czimbalmos 4, Kovács 2, Istók, Csíki. Edzők: Ljubomir Kolarevic, Kászoni Boglárka. Konstanca: Armanu E. 18/6, Kirberg 15, Armanu T. 13/6, Douglas 12/3, Geleriu 12/9, Magureanu 6, Marcu 6, Williams, Fota. Edző: Pedrag Stoianovic. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük