Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzni járnak Brassóba

Győzni járnak Brassóba Sport

A Sepsi–SIC győzelmével ért véget a középszakasz első teremtornája a női kosárlabda Nemzeti Ligában. A címvédő szombaton 86-77 (12-15, 29-16, 20-17, 25-29) arányban diadalmaskodott a Kolozsvári U felett a brassói D. P. Colibaşi Sportcsarnokban. A zöld-fehérek és a Szamos-partiak 21. alkalommal találkoztak, ez volt a szentgyörgyiek 18. sikere, amellyel visszavágtak az alapszakasz végén elszenvedett kincses városbeli vereségért.

A harmadik Román Kupa-győzelmük óta először léptek pályára a zöld-fehérek, akik jól kezdték a találkozót, viszont a kolozsváriak is összekapták magukat, és kihasználva a szentgyörgyiek védelmi megingásait, gyors kosarakkal reagáltak, így hárompontos előnnyel vághattak neki a második negyednek. Ezt is a Dragan Petricevic irányította csapat indította jobban, tízre növelték előnyüket, szerencsére Nathalie Fontaine megtörte a háromszéki kosárcsendet, majd a folytatásban a csapattársai is magukra találtak.
A zöld-fehérek a 15. percben Carley Mijović kosarával, 25-24-nél a vezetést is átvették, amire a kolozsváriak trénere időkéréssel válaszolt, azonban eredménytelenül. A Sepsi–SIC védelme már jobban működött, több labdát is szereztek, amiket gyors ellentámadások végén könnyedén pontokra váltottak, a szünetre így 10 egységre növelte előnyét a Mikes-csapat (41-31).
A harmadik negyedben a kolozsváriak hárompontosokkal próbáltak faragni hátrányukból, a 25. percben Olena Samburska triplájával négy pontra zárkóztak fel, de a következő perceket elkönnyelműsködték, mindössze kétszer találtak a gyűrűbe, így a Sepsi–SIC 13 pontos előnnyel várhatta az utolsó tíz percet. Az utolsó játékrészben kiegyenlített játékot produkáltak a csapatok, viszont nem forgott veszélyben a mieink győzelme, így idénybeli 16. sikerüket ünnepelhették, illetve azt, hogy 33 ponttal továbbra is a rangsor első helyén állnak.
Sepsi–SIC: Webb 11/3, Mijović 22/6, Marshall 11, Gödri-Părău 11, Neagu. Cserék: Fontaine 23, Kilin 3/3, Hamilton-Carter 2, Džankić, Kovács, Stoenescu 3, Huţanu. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Kolozsvár: Taylor 6, Ghizilă 4/3, Maxim 4, Thompson 6, Kalusic 22. Cserék: Lovász, Pătruţ, Samburska 15/9, Voica 5/3, Vorpahl 15/9. Vezetőedző: Dragan Petricevic.
„Igaz, hogy az első mérkőzésemen 22 pontot dobtam, de eladott labdáim is voltak, ami mindenképp hátrány. Nagyon jó volt végre játszani, kezdőként léphettem pályára, és kicsit megdolgoztattam a lábaimat. Jól érzem magam, teljes mértékben készen állok a következő mérkőzésekre” – nyilatkozta a Sepsi–SIC színeiben először pályára lépő, 23 éves, ausztrál Carley Mijović.
Az első teremtorna további eredményei: Brassói Olimpia – Alexandria 79-69, Kolozsvári U – Szatmárnémeti VSK 71-73, Szatmárnémeti VSK – Brassói Olimpia 62-54.
A Sepsi–SIC március 16–18. között Alexandrián, a második teremtornán sorrendben a házigazda Alexandria, a Brassói Olimpia és a Szatmárnémeti VSK ellen lép parkettre. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük