Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzni akar a Sepsi OSK

Győzni akar a Sepsi OSK Sport

Nehéz kiszállásra készülhet a Sepsi OSK, a sepsiszentgyörgyi alakulat szombaton 18 órától az FC Hermannstadt vendégeként lép pályára az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának 10. fordulójában. Leo Grozavu vezetőedző bizakodó az esélyeiket illetően.

Hirdetés
Hirdetés

Az alsóházi tabella harmadik és negyedik helyét elfoglaló Sepsi OSK és Hermannstadt eddig ötször mérkőzött meg egymással, két szebeni győzelem és ugyanannyi döntetlen mellett egyszer tudott nyerni az OSK. A legutóbbi, június 13-ai szentgyörgyi összecsapás 1–1-es döntetlennel zárult. Mindkét együttes 27 ponttal rendelkezik, azonban a szebeniek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Egy biztos, a szombati találkozó vesztesének ismét a kiesés veszélye miatt lehetnek rémálmai, négy fordulóval a vége előtt.

„Nehéz mérkőzés vár ránk, de ugyanez elmondható minden egyes találkozóról a playoutban. Hermannstadt három győztes meccs után áll ki ellenünk, jól megy nekik a játék, jó formában vannak, jó játékosokkal rendelkeznek, ugyanakkor úgy gondolom, hogy az odavágón elért 1–1-es döntetlen igazságtalan volt a mi szempontunkból, ezért be kell bizonyítanunk, hogy mi vagyunk a jobbik csapat. Bizakodón megyünk Szebenbe, biztos vagyok benne, hogy jó eredményt tudunk elérni, ha hagyják. Azt kívánom, hogy a játékvezetők ne befolyásolják a bajnokság végkimenetelét, a nyertesek a pályán szülessenek, ne holmi bírói tévedések következményeként” – nyilatkozta a mérkőzés előtti szokásos sajtótájékoztatóján a Sepsi OSK trénere, Leo Grozavu.

Az erdélyi rangadót egyébként az M4Sport is közvetíti, csakúgy mint a jövő szerdai, FCSB elleni Román-kupa döntőt.

Időközben kiderült, hogy ismét felütötte a fejét a koronavírus-járvány a Dinamo keretében, így újfent halasztani kellett a fővárosiak csütörtök estére kiírt Chindia Târgoviște elleni bajnoki mérkőzését. Márciusban ez a találkozó nyitotta volna a járványügyi szigorítások lazítását követő bajnoki újrakezdést, viszont pozitív koronavírus-teszt miatt a Dinamo nem léphetett pályára június 12-én. A Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) tegnapra tűzte ki a pótolást, viszont hat játékos tesztje pozitív lett. Ők házi elkülönítésbe kerültek, míg a csapattársakat öt nap múlva újabb tesztnek vetik alá. Így vélhetően a vasárnapra kiírt, Chindia elleni visszavágó is elmarad.

A Dinamo az utolsó előtti, vagyis kieső helyen áll, 21 pontja van. A tabella csalóka, hiszen a fővárosiak két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A Sepsi OSK számára sem érdektelen, hogy a Dinamónak két mérkőzése van az utolsó helyezett Chindiával. A Sepsi OSK – Dinamo mérkőzés július 29-re van beütemezve a 12. fordulóban, ami akár egy „ki-ki csata” is lehet a kiesés elkerülésének szempontjából. A bukaresti találkozót a Sepsi OSK nyerte 3-1-re, ez felértékelődhet egyenlő pontszám esetén.

A felsőházban sem egyszerű a helyzet, három fordulóval a zárás előtt a címvédő Kolozsvári CFR a FCSB vendége lesz szombat este. Amennyiben a bukarestiek most is otthon tudnak tartani legalább egy pontot, akkor az Universitatea Craiovának kedveznek, és lehetőséget szolgálnak az olténiai alakulatnak, hogy bajnoki címet szerezzen.

A hétvégi fociprogram: felsőház, 8. forduló: ma 21 órától Medgyesi Gázmetán – Astra Giurgiu, szombaton 21 órától FCSB – Kolozsvári CFR, vasárnap 21 órától FC Botoşani – U Craiova. Alsóház, 10. forduló: ma 18 órától Academica Clinceni – Voluntari, szombaton 18 órától Hermannstadt – Sepsi OSK, hétfőn 20 órától Jászvásári Poli – Viitorul. A vasárnap 18 órára beütemezett Chindia – Dinamo találkozó valószínűleg elmarad.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások