Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzelemmel jubilált az OSK

Győzelemmel jubilált az OSK Sport

Sporttörténelmi pillanatnak lehettek tanúi azok, akik tegnap délután kilátogattak a Sepsi OSK idei első hazai mérkőzésére, a sepsiszentgyörgyi együttes ugyanis 100. mérkőzését játszotta a labdarúgó élvonalban. A végig mezőnyfölényben futballozó piros-fehérek emlékezetessé tették a jubileumot, Safranko végjátékban esett góljával megérdemelt sikert arattak a vendég Jászvásári Poli felett.

Harmadik idényét tölti az élvonalban a Sepsi OSK, a középmezőnyhöz tartozó csapat igyekezett szép játékkal meghálálni a szurkolók eddigi támogatását, és ez sikerült is, bátran kezdeményezett és több helyzetet is kidolgozott az első félidőben, eredménytelenül. Igaz, az első veszélyes helyzet a moldvaiak veteránja, Andrei Cristea nevéhez fűződik, akivel szemben bravúrosan hárított Niczuly, majd a másik oldalon Ștefănescu lövése pattant kifelé a kapufáról, illetve Safranko és Gál-Andrezly próbálkozásai tévesztettek célt.

Hirdetés
Hirdetés

A második félidőben is többnyire a vendégkapu előtt adódtak helyzetek, a gólcsend a 85. percben tört meg, amikor a csereként beállt Fülöp Lóránt lövését még hárítani tudta a kapus, de a kipattanó Pavol Safranko elé került, aki közelről nem hibázott. A szlovák csatár gólja – ellentétben az előző fordulóbeli Hermannstadt ellen jegyzett két találatával – ezúttal három pontot ért (1–0). Negyedszer gyűrte le moldvai ellenfelét a szentgyörgyi együttes az eddigi hat összecsapásból, ugyanakkor századik élvonalbeli mérkőzésén 28. győzelmét aratta a Sepsi OSK. A sepsiszentgyörgyi együttes 32 ponttal jelenleg a nyolcadik helyen áll, hátránya öt pont a hatodik helyet elfoglaló Medgyesi Gázmetánnal szemben.

– Örülünk, hogy sikerült győzelemmel megörvendeztetnünk szurkolóinkat a 100. élvonalbeli mérkőzésünkön, véleményem szerint jó meccs volt, amelyet mi uraltunk, még akkor is, ha gólt csak a végjátékban tudtunk szerezni. Elszántabbak voltunk, jobban akartuk a győzelmet, hittünk benne az utolsó pillanatig, emiatt megérdemeltük a három pontot. Gratulálok a fiúknak, büszke vagyok rájuk! – nyilatkozta a meccs után Leo Grozavu vezetőedző.

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 24. forduló: Sepsi OSK – Jászvásári Politehnica 1–0 (0–0). Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Vezette: Ionuț Coza (Ilfov).

Sepsi OSK: Niczuly – Csiszér, Bouhenna, Tincu, Fl. Ștefan – Fülöp I. (Deaconu, 46.), Vașvari, Achahbar (Fülöp L., 70.) – Gál-Andrezly (Carnat, 80.), Safranko, Ștefănescu. Edző: Leo Grozavu.

Jászvásári Poli: Târnovanu – Grădinaru, Frăsinescu, Klimavicius, A. Radu – De Iriondo, Breeveld – Horșia (Onea, 82.), Omoh, Chacana – A. Cristea (Luckassen, 56.). Edző: Mircea Rednic.

Gólszerző: Safranko (85.). Sárgalap: Fülöp I. (10.), Fl. Ștefan (90.), illetve Breeveld (6.), Klimavicius (12.), Chacana (23.), A. Radu (68.).

Korábbi eredmények: Astra Giurgiu – Chindia Târgoviște 1–2, Medgyesi Gázmetán – Kolozsvári CFR 0–0; a mai program: 17.30-tól Botoșani – Hermannstadt, 20 órától FCSB – Academica Clinceni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük