Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzelem mindkét fronton

Győzelem mindkét fronton Sport

Jó hétvégét fogtak ki a háromszéki labdarúgócsapatok, mind a Sepsi OSK II., mind pedig a KSE győztesen hagyta el a játékteret a 3. Liga rájátszásának 7. fordulójában. A sepsiszentgyörgyiek idei első győzelmüket nagy meglepetésre az éllovas Székelyudvarhelyen aratták, míg a kézdiek hazai pályán bizonyultak jobbnak a nagy rivális Blejoinál.

Hirdetés
Hirdetés

A házigazda udvarhelyiek tartalékosan léptek pályára a legutóbbi tizenegy mérkőzésen nyeretlen sepsiszentgyörgyiek ellen. Az első félidőben a háromszékiek többször is közel jártak a gólszerzéshez, azonban Bende Bence távoli lövése, majd Denis Rența szöglet utáni fejese is elkerülte a kaput. Szünet után azonban megtört a jég, az 58. percben Sergiu Șerban kiugrott a jobb oldalon, szorított helyzetből kapura lőtt, a labda Mitra Szilárd lábán megpattanva csorgott a hálóba (0–1). A hazai együttes játéka a folytatásban sem javult, a 69. percben aztán duplázott a 18 éves Șerban, aki Veress Zsombor előkészítését váltotta gólra (0–2).

A Hargita megyei csapat a 75. percben Berde István kiállítását követően hiába került emberelőnybe, a hajrá kezdetén újabb gólt kapott. A 81. percben Pál Kristóf kiugratásával Șerban tört kapura, majd a védőt kicselezve a hálóba lőtt mesterhármast szerezve (0–3). A 86. percben szépített a házigazda, Bobea fejelt közelről a hálóba beállítva a végeredményt (1–3), így a Székelyudvarhelyi FC elszenvedte első vereségét a felsőházi rájátszásban. Az OSK II. május 14-én Barcarozsnyót fogadja.

Eredmények, 7. forduló: playoff: Székelyudvarhelyi FC–Sepsi OSK II. 1–3 (gólszerzők: Bobea 86., illetve Șerban 58., 69., 81.), FC Pucioasa–Barcarozsnyói Olimpic 1–1.

A múlt heti 5–0-s, brassói vereség után fel tudta szívni magát a KSE a Blejoi elleni csoportrangadóra, jó játékkal sikerült begyűjteni a három pontot. A kék-fehérek már az első komolyabb lehetőségüket gólra váltották, a 4. percben Pakucs Norbert próbálkozását még védeni tudta a vendégkapus, a kipattanót azonban Gáll Attila a hálóba pöckölte (1–0). Alig hat perc múlva Pakucs tört kapura, egyéni akcióját szép találattal fejezte be (2–0). A kétgólos vezetés tudatában kissé visszavett a ritmusból a házigazda, ennek pedig az lett az eredménye, hogy még szünet előtt az ellenfél kiharcolta egy szabadrúgást, amit Ionuț Șerban be is rúgott (2–1). A KSE a második félidőben is jól járatta a labdát, próbálta megnyerni a mérkőzést. Helyzetekből sem volt hiány, Gáll kétszer is közel állt az újabb találathoz, de Pakucs is többször próbára tette a kapust. Maradt a 2 – 1, a kézdivásárhelyi együttes pontszámban utolérte a listavezető Blejoit. A KSE május 14-én a Brassói SR otthonában játszik legközelebb.

  1. Liga, alsóházi rájátszás, 7. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Blejoi 2–1 (2–1).

Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion. Vezette: Marius Naidin (Pitești). KSE: Bunduc – Gajdó, Dobozi, Tankó, Fábián, Gazda (Damian, 78.), Albu (Dumitru, 85.), Gáll (Barbocz, 78.), Sánta (Szőcs, 63.), Pakucs, Bandi (Ghingaru, 85.). Edző: Vasile Gherghe. Blejoi: Marinache – Catana, Stoica (Nicolae, 19.), Răileanu (Țăranu, 46.), A. Șerban (Iancu, 46.), Oprea, I. Șerban, Enache (Mănescu, 62.), Nițescu (Badea, 80.), Munteanu, Lambru. Edző: Vlad Răzvan. Gólszerzők: Gáll (4.), Pakucs (10.), illetve I. Șerban (41.). Sárga lap: Fábián (2.), Gazda (45.), illetve I. Șerban (55.).

További eredmények: FC Hermannstadt II.–Brassói Kids Tâmpa 4–1, Plopeni–Brassói SR 4–1.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük