Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzelem az első edzőmeccsen

Győzelem az első edzőmeccsen Sport

A Sepsi OSK lejátszotta és meg is nyerte első felkészülési mérkőzését az osztrák edzőtáborban: a háromszéki együttes 3–0 arányú győzelmet aratott a harmincháromszoros bajnok és huszonnégyszeres Magyar Kupa-győztes Ferencváros felett a tiroli Kössenben. Ma délután a tavalyi lengyel bajnok, az idei pontvadászatban gyengélkedő Legia Varsó következik.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK kezdőjében kapott lehetőséget a nemrég igazolt Francisco Junior, Ion Gheorghe és Cosmin Matei is, Cristiano Bergodi közel a legjobb csapatát küldte pályára, míg a Fradi alaposan felforgatott kerettel állt ki. A mérkőzés elején a Ferencváros többször is veszélyeztette Niczuly Roland kapuját, azonban a kézdivásárhelyi kapus résen volt, és rendre bravúrosan kivédte a magyar bajnok próbálkozásait. A 8. percben Adama Traoré bombáját mentette szögletre, majd a kézdiszentkereszti Pászka Lóránd 14 méterről ráküldött lövését is hárította, nem sokkal később pedig Traoré újabb lehetőségét hiúsította meg. Ezzel szemben a Sepsi OSK gyakorlatilag első helyzetét gólra váltotta, Dumitrescu lecsúszó beadása a kapu bal felső sarkába vágódott (0–1). A gól után Pászka Lóránd helyére Eldar Civic állt be. Nem hagyta magát az FTC, ám Gera lövését, majd Lisztes ismétlését is jó reflexszel hárította Niczuly.

A második félidőben a Fradi nyomása ellenére tovább növelte előnyét az OSK, a 63. percben Damașcan 25 méterről ellőtt labdája megpattant Mergl előtt, és a kapus lábai között a hálóban landolt (0–2). A magyar bajnok Vécsei révén szépíthetett volna, ám fejese szögletre pattant, majd a megismételt sarokrúgás után Iyinbor fejelt fölé. A szentgyörgyiek félpályáról próbálkoztak lövéssel üres kapura, de fölé szállt a labda, azonban a 90. percben már nem hibáztak, Damașcan 11 méterről kilőtte a bal alsót, és beállította a 3–0-s végeredményt. A Sepsi OSK ma 18 órától a lengyel Legia Varsó ellen mérkőzik, míg az FTC szombaton a bolgár Ludogorets Razgrad csapatával találkozik.

„Az elvárás mindig az, hogy minden téren, a játék minden elemében fejlődjünk, így mondhatni elégedett vagyok a látottakkal, a kezdőcsapat és a cserék is jól boldogultak. Kissé hátrányban vagyunk a fizikai felkészüléssel, de úgy gondolom, jól játszottunk az első edzőmeccsen” – értékelt a meccs után szűkszavúan Cristiano Bergodi, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Felkészülési mérkőzés: Ferencváros–Sepsi OSK 0–3 (0–1). Ferencváros: Varga Á. – Botka, Iyinbor, Knoester, Pászka, Nagy, Mercier, Katona, Gera, Lisztes, A. Traoré. Cserék: Mergl, Civic, Vécsei, Besic, Kovacevic, Wingo, Kaján, Gavric. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov. Sepsi OSK: Niczuly – Askovszki, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu, Francisco Júnior, Aganovic, Bărbuț, Matei, Gheorghe, Tudorie. Cserék: Began, Bălașa, Dimitrov, Dragomir, Păun, Damașcan, Ștefănescu. Vezetőedző: Cristiano Bergodi.

Gólszerzők: Dumitrescu (30.), Damașcan (63., 90.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük