Felhívás!

Gyenge játékért nem jár pont

Gyenge játékért nem jár pont Sport

A felsőházi tagság bebiztosítása szempontjából fontos találkozót veszített el a Sepsi OSK pénteken, a labdarúgó élvonal 26. fordulójában. A csalódást keltően játszó sepsiszentgyörgyiek fennállásuk során először maradtak alul a Chindiával szemben, azonban direkt ellenfeleik botlásának köszönhetően maradtak a negyedik helyen.

A nagy tét alaposan rányomta bélyegét a sepsiszentgyörgyi mérkőzésre, az első félidőben meddő mezőnyjáték alakult ki, számottevő akció nélkül. Felélénkült a játék a második játékrészben, az 53. percben a vendégek egy védelmi hibát kihasználva Neguț révén betaláltak. A kapott gól ellenére sem tudott veszélyes lenni az ellenfél kapujára a Sepsi OSK, csupán apróbb helyzetekig jutott Leo Grozavu csapata, az ötlettelenül, indiszponáltan futballozó piros-fehér mezesek egyetlen kapura tartó lövést sem jegyeztek a kilencven perc alatt. 1–0-ra nyert és mindhárom pontot elvitte Sepsiszentgyörgyről a Chindia Târgoviște, megszakítva az OSK nyolc mérkőzés óta tartó veretlenségi szériáját. Ez volt egyébként az idénybeli negyedik veresége a háromszéki csapatnak, és a harmadik, amelyet hazai pályán szenvedtek el. Legutóbb január 17-én hajtottak fejet, szintén hazai környezetben, a címvédő Kolozsvári CFR-el szemben.

„A legrosszabb mérkőzés volt, amióta Sepsiszentgyörgyre jöttem. Semmit nem mutattunk, sem a hozzáállás, sem a koncentráció nem volt megfelelő, a csapatszellem is hiányzott, ami megengedhetetlen, így az eredmény várható. Az ellenfelünk nagyobb erőfeszítés nélkül, egyetlen helyzetet kidolgozva szerzett gólt. Nekünk semmi nem sikerült, kár azért, hogy kikaptunk, elszalasztottunk egy lehetőséget, győzelem esetén sokkal nyugodtabbak lehettünk volna, ráadásul ezzel a mérkőzéssel a Târgoviște csapatát is helyzetbe hoztuk. A harc továbbra is nyitott marad, még sok pont van játékban. Elnézést kérek a szurkolóktól, a vezetőségtől és mindenkitől a mutatott teljesítményünkért” – értékelt Leo Grozvau vezetőedző.

A kudarc után a fővárosi sportsajtó vérszagot érezve hírbe hozta a csapatot Dan Petrescuval, és azt is tudni vélték, hogy legutóbb a Kayserispor élén mindössze 45 napot töltő edző havi ötvenezer eurós fizetésért venné át a Sepsi OSK irányítását. A háromszéki klub szombaton közleményben cáfolta a híresztelést, mint írták, a klub vezetősége nem tárgyalt sem Petrescuval, sem az ügynökével. Leszögezték, hogy Leo Grozavu, a csapat vezetőedzője továbbra is élvezi a Sepsi OSK vezetőségének támogatását. „A csapatnak van edzője és közösen megyünk tovább, hogy a Sepsi OSK bekerüljön a felsőházi rájátszásba. Mindannyian azon dolgozunk, hogy ezt a célt teljesítsük és boldoggá tehessük a szurkolóinkat” – nyilatkozta Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke.

További eredmények: Viitorul–Clinceni 1–1, Craiova–Botosani 1–0, Arad–Kolozsvár 0–1, Astra–Hermannstadt 2–1.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. március 8., 10:42
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Jo volna gondolkodi :Grozavu”ur,hogy elore alegjobb tizenegyet kuldeni a palyara ,es ha bevan biztositva a gyozelem csak akkor johetnenek a picit gyengebbek.Igen elbizta magat,hogy hazai kornyezetben a masodlagos csapat is tud nyerni!!!HIBA nagy HIBA!!!!