Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Góliát mégis legyőzte Dávidot

Góliát mégis legyőzte Dávidot Sport

Nem sikerült a történelmi tett, egygólos vereséget szenvedett a fennállása első fináléját játszó Sepsi OSK alakulata a labdarúgó Román-kupa szerda esti döntőjében. Dennis Man 65. percben esett góljával a FCSB nyerte el a trófeát, ám a fővárosiak még hírből sem hallottak a győztes nagyvonalúságáról, legalábbis erről árulkodik az, ahogyan a piros-kék mezes játékosok szurkolóikkal együtt „ünnepeltek”.

„Dávid is legyőzte Góliátot” – fogalmazott a Román-kupa döntője előtt Diószegi László, a Sepsi OSK első számú embere, utalva arra, hogy a 2011-ben alapított szentgyörgyi klub fennállása első fináléját a rekordszámú kupagyőzelemmel rendelkező FCSB ellen vívta. Nos, a döntő első fele kevés izgalmat hozott, egyik kapu sem forgott veszélyben, nem így a második játékrészben, amikor igencsak akadt dolga Niczuly Rolandnak, az OSK kézdivásárhelyi születésű hálóőrének, aki Moruţan 17 méterről leadott lövését ujjbeggyel tornászta ki a léc alól.

Panţîru kapufája jelezte, hogy a fővárosiak utolsó mentsvárként tekintenek a kupára, és nem érik be a győzelemnél kevesebbel, így senkit sem lepett meg a 65. percben szerzett góljuk, annak mikéntje viszont annál inkább. A bajnokságban is sokszor megingó sepsiszentgyörgyi védelem ezúttal sem állt a helyzet magaslatán, Radoslav Dimitrov és Rachid Bouhenna egymást zavarták, így került a labda Dennis Man elé, aki köszönte szépen, és három méterről az üres kapuba gurított (0–1). A dörzsöltebb fővárosiak jól tartották előnyüket, a szentgyörgyieken az sem segített, hogy a 79. percben a csapatkapitányi karszalagot viselő Bouhenna lekönyökölte a gólszerzőt, amiért megkapta második sárga lapját… Bár az OSK egyszer sem találta el Andrei Vlad kapuját – kapura tartó lövés nélkül márpedig nehéz mérkőzést nyerni –, még sincs szégyenkeznivalója, tudatos munka eredménye az első, és minden bizonnyal nem utolsó kupadöntő.

Hirdetés
Hirdetés

Az egykori Steaua rekorderként 24. alkalommal szerezte meg a trófeát, ezzel a bukaresti alakulat megmentett egy nagyon gyenge idényt, hiszen a bajnokságban nyújtott harmatgyenge teljesítménnyel az európai kupaszerepléstől is elesett volna.

Meccs utáni nyilatkozatok

Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője a mérkőzés után úgy nyilatkozott, az ellenfélnek több ideje volt előkészíteni a döntőt és jóval frissebben várta a mérkőzést, mivel a múlt hétvégén nem játszott a bajnokságban, ezzel szemben csapatának nagyon nehéz meccse volt Nagyszebenben, ahol nagy erőket mozgósítottak. Ugyanakkor, elismerte, hogy az FCSB volt a jobb csapat, és megérdemelten nyerte el a trófeát. A szakvezető szerint ugyanakkor megengedhetetlen, ami jelenleg történik Romániában, hiszen két napig vártak a válaszra a szövetség részéről, hogy nevezhetik vagy sem a döntőre a kupasorozat korábbi szakaszában két sárga lapot kapott Fülöp Istvánt, aki végül nem került be a meccskeretbe.

Diószegi László klubelnök meglátása szerint a pályát ugyan vesztesként hagyták el, de mégis ők jöttek ki nyertesen ebből a döntőből. „A fociszerető emberek látták, hogy ebből csak ennyit lehetett kihozni, ez volt a maximum. Bravó, fiúk, nekem ti vagytok a bajnokok. Mert „történjen bármi, amíg élünk s meghalunk, mi egy vérből valók vagyunk!” – üzente mindenkinek.

Magyarellenes felhangok

Borítékolható volt, hogy nem maradhat magyarellenes felhangok nélkül a kupadöntő, a győztes FCSB játékosait a berceni-i edzőközpont bejáratánál várták a szurkolók, akik az „ünneplés” során nem hazudtolták meg önmagukat, és magyargyalázásba kezdtek. „Románia a mi hazánk, pisilünk a ti Magyarországotokra!” – skandálták többek között, de a gsp.ro által készített videofelvételek tanúsága szerint a férfi nemi szervet is kapcsolatban hozták a magyarsággal, illetve az oly közkedvelt szitokszó, a bozgor sem maradt ki a sorból. A rigmusokat a szurkolók vezére, a hatévnyi börtönbüntetésből nemrég szabadult köztörvényes bűnöző, George Mustata diktálta.

Sepsi OSK: nem a diszkriminációra!

A Sepsi OSK vezetősége mélységes csalódással vette tudomásul, hogy továbbra sem szűnnek a csapatot célzó idegengyűlölő, xenofób szurkolói megnyilvánulások. „Lapértesülések szerint a Román-kupa döntőjét követően a győztes FCSB szurkolói magyarellenes rigmusokkal ünnepelték a Sepsi OSK elleni sikert, de az esetről készült videofelvételen az is látszik, hogy a bukaresti csapat játékosait sem zavarták az uszító megnyilvánulások. A Sepsi OSK elítéli a szélsőséges megnyilvánulások jelenlétét a sport világában és arra kéri az illetékes hatóságokat, hogy hozzák meg a megfelelő büntető intézkedéseket. A FCSB klubtól pedig elvárjuk, hogy nyilvánosan is határolódjon el az esettől” – áll a klub közleményében. A Sepsi OSK ugyanakkor reményét fejezi ki, hogy a jövőben a klubok olyan intézkedéseket foganatosítanak, amelyek toleranciára és a különböző közösségek tiszteletben tartására ösztönzik a szurkolókat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 24., 8:58
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Itt ha védelembe nem szeditek össze magatokat ilyen még sok lesz . Utána mondhattok bármit .A vereség az vereség marad . Ez csak egy nézői vélemény .