Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ghizilă kényszerpihenőn

Ghizilă kényszerpihenőn Sport

Nehéz pillanatokon megy keresztül a Sepsi–SIC kiválósága, Ioana Ghizilă, aki számára keresztszalag-szakadás miatt véget ért a szezon – közölte a klub. A 22 éves játékosra hosszabb kihagyás vár.

Az irányítóként és dobóhátvédként is bevethető kosárlabdázó március 6-án, az Aradi ICIM elleni Román-kupa negyeddöntő visszavágóján sérült meg az egyik támadás során, miután kosárra tört, majd egy felugrás után rosszul érkezett a földre. Fiatal kora ellenére a román válogatott játékos korábban már két komoly térdsérülést szenvedett, és mindkétszer műteni kellett.

Hirdetés
Hirdetés

Ghizilă eddigi karrierje legjobb idényét teljesítette a Nemzeti Ligában. Zoran Mikes vezetőedző első számú huszonhárom év alatti játékosként számított rá, a bajnokságban 18 mérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken átlagban 31 percet töltött a pályán, 13.6 pontot szerzett, 3.8 lepattanót gyűjtött és 4.1 gólpasszt osztott ki. A 22 éves kosárlabdázó két Román-kupa mérkőzésen és hat Európa-kupa találkozón is magára öltötte a zöld-fehér mezt.

Bár Ghizilă sérülése nagy veszteség a háromszoros bajnok és háromszoros Román-kupagyőztes csapatnak, két tehetséges, huszonhárom év alatti játékos áll továbbra is a bosnyák vezetőedző rendelkezésére. Az elmúlt három mérkőzésen a 19 éves Kovács Renáta és a 21 éves Demeter Nóra is több játéklehetőséget kapott, és bizonyította rátermettségét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük