Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gépfegyverek között

Gépfegyverek között Sport

Deja vu ézéssel haladnak a Khumba Trans-Afrika Expedíció tagjai: üzemanyagot csak hosszú sorok kiállásával lehet vásárolni, de az expedíciónak a kilencvenes évek előtti Romániában szocializálódott tagjai meg tudják ezt oldani. A meleg mérséklődött, a biztonság viszont romlott.

 

A Khumba Trans-Afrika Expedíció továbbra is rendületlenül halad a tervezett útvonalon, a kontinenst Kairótól Fokvárosig átszelve. A nappali meleget az éjszakai hideg levegő kompenzálja, legjobban éppen a hajnali hűvösben lehet haladni – mondja a négy résztvevő.

– Visszaléptünk harminc évet, úgy lehet üzemanyagot venni, mint a’80-as évek Romániájában: hosszú sor van a kútnál, de némi „ellenszolgáltatásért” előre lehet állni: veszel gázolajat, s később „betolod” a helyi járat autóbuszát – mesélte Tulit Zsombor, az expedíció tagja.

Etiópiában, a két Nílus összefolyását meghaladva, a szintemelkedéssel lassan megszűnik az elviselhetetlen meleg, már 1500 méter fölötti magasságban járnak. A helyiek folyamatosan kínálgatják portékájukkal őket, ez némileg nehezíti a haladást. A biztonságérzetet nem erősíti sem a rengeteg katonai ellenőrző pont, sem a sok gépfegyveres suhanc látványa.

Sok fele földút van, de jó minőségű aszfaltút is kerül, a közlekedés kaotikus. Ezzel együtt napi közel ezer kilométert tesznek meg, s ha két-három naponként egy esti zuhanyra lehetőség nyílik, az a luxus kategóriába megy.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük