Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gálázott a Sepsi OSK

Gálázott a Sepsi OSK Sport

Az aktuális idény legnagyobb különbségű győzelmét aratta szombat este a Sepsi OSK a labdarúgó Szuperliga 11. fordulójában, az FC Botoșani elleni 7–0 egyben klubcsúcsot is jelent számára (ezt megelőzően az Academica Clinceni elleni 6–0 számított rekordnak). A bukovinaiak ugyanakkor fennállásuk legnagyobb különbségű vereségét szenvedték el.

Hirdetés
Hirdetés

Botoșani ellen Niczuly Roland 150. alkalommal védte a Sepsi OSK kapuját az élvonalban – nyugodtan ünnepelhetett, nem sok dolga akadt ezen a meccsen –, míg a bolgár Radoszlav Dimitrov 100. mérkőzésén húzta magára a piros-fehér mezt. A két magyar válogatott, a védő Tamás Márk és a pénteken leigazolt támadó középpályás, Varga Roland még nem kapott helyet a keretben.

Az OSK már a 19. percben megszerezhette volna a vezetést, azonban Mario Rondón kihagyta a Golofca által kiharcolt tizenegyest. Bő öt perc múlva azonban már nem hibázott a román élvonalban 100. alkalommal szereplő venezuelai csatár, aki Aganovic előkészítését értékesítette, 30. gólját szerezve ezzel a hazai bajnokságban. Szünet előtt pedig befejelte a 31. találatot is (2–0).

A mérkőzés sorsa a 48. percben megpecsételődött Sno kiállításával. A létszám- és mezőnyfölényben futballozó OSK-nak egy újabb kihagyott büntető is befért, ám Ion Gheorghe a lécről visszapattanó labdát már belőtte (3–0), majd a cserék parádéztak: Alexandru Tudorie gólpasszt adott a kapásból betaláló Golofcának, Anass Achahbar pedig rögtön a beállása után beköszönt (5–0). Aztán Tudorie sem kegyelmezett a teljesen összeomlott ellenfélnek, végül 7–0 lett a vége. Az egymás elleni mérleg ezzel így módosult: 4 OSK-győzelem, 5 döntetlen és 7 vereség.

„Jó mérkőzést játszottunk, végig irányítottuk a játékot. Azt játszottuk, amit elterveztem, a fiúk nagyon jól rákészültek, és ez látszott is, volt akarat, elszántság, robbanékonyság. Ilyen eredmények előfordulnak a futballban. Mihai Teját jól ismerem, a támadó, nyílt foci híve, így gyakran adódtak lehetőségek előttünk, amiket ki is használtunk. Még mindig nem értük el a maximumot, nem szabad a fejünkbe szálljon ez a győzelem. Ez csak egy eredmény a sok közül” – intett óvatosságra Cristiano Bergodi vezetőedző.

Az olasz szakvezető nem ok nélkül fogalmazott óvatosan, ugyanis a folytatásban nem akármilyen sorozat vár csapatára. A válogatott miatti bajnoki szünetet követően, október 2-án a mezőny egyetlen veretlen alakulata, a Hermannstadt otthonába látogat az OSK, majd érkezik a listavezető Farul, ezt követően a legutóbbi öt bajnokságot megnyerő Kolozsvári CFR lesz az ellenfél idegenben, majd a tavalyi ezüstérmes FCSB itthon…

Labdarúgó Szuperliga, alapszakasz, 11. forduló: Sepsi OSK–FC Botoșani 7–0 (2–0).

Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Stadion, mintegy 3500 néző. Vezette: Iulian Călin (Ștefănești). Sepsi OSK: Niczuly – Dumitrescu, Ninaj, Ciobotariu, Dimitrov – Golofca (Bărbuț, 74.), Păun (Francisco Júnior, 74.), Rodríguez, Aganovic (Matei, 67.) – Rondón (Tudorie, 67.), Gheorghe (Achahbar, 74.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Botoșani: Pap – Sno, Dican, Țigănașu, Dragu (Patache, 58.) – Mussis (Ivanov, 46.), Perianu (Tîrcoveanu, 46.), Sylla – Mailat (Roman II., 46.), Camara (Roman, 46.), Shahaf. Vezetőedző: Mihai Teja.

Gólszerzők: Rondón (24., 45+1.), Gheorghe (66.), Golofca (71.), Achahbar (75.), Tudorie (83., 90+1.). Sárga lap: Aganović (41.), illetve Țigănașu (55.), Ivanov (77.). Piros lap: Sno (48.).

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük