Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Futóink a legjobbak között

Futóink a legjobbak között Sport

Október 13-án és 14-én rendezték a Bukarest Maraton nemzetközi futóverseny tizenegyedik kiadását, ahol több ezer versenyző tette próbára magát, köztük több háromszéki sportoló is. A terepduatlon Európa-bajnokságra készülő sepsiszentgyörgyi Dániel Attila a tíz kilométeres távon harmadikként haladt át a célvonalon. Jó eredményeket értek el a Gáll Lajos Futókör tagjai is.

 

Az országos duatlonbajnokságon U23-ban aranyérmes Dániel Attila ezúttal a tíz kilométeres távot vállalta be, ahol több mint 2700 versenytárssal kellett megküzdjön a dobogóért. A fiatal sportoló számára mindez jó főpróbának bizonyult az október 23-án esedékes spanyolországi terepduatlon Európa-bajnokság előtt. Dániel rögtön a rajt után csatlakozott az élbolyhoz, ahol a 2016-ban a nyári olimpiai játékokon részt vevő Nicolae Soaréval tartotta a tempót, végül pedig a harmadik helyen ért célba 33:08 perces idővel.

– Számomra jó felkészülési verseny volt a hétvégi Európa-bajnokság előtt, amelynek Ibiza ad otthont. Bizakodóan álltam rajthoz, tudtam, a fizikai felkészültségemmel nincs baj, és bíztam benne, hogy jó időt és tempót tudok kihozni tíz kilométeren. Igyekeztem mindenre odafigyelni, megfelelően összpontosítani, mert tisztában voltam vele, erős a mezőny. A rajt után hamar kialakult a sorrend, én az első bolyban voltam Nicolae Soaréval és Alexandru Corneschivel. Hárman meglógtunk a többi versenyzőtől, és az első 5 km után sikerült egy közel 500 méteres előnyt kiépítenünk. A végére egy kicsit elfáradtam, de így is nagyon jó idővel végeztem, így a kilométerenkénti átlagom is biztató” – nyilatkozta Dániel Attila, aki köszöni Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatala, a Prodent, a Sepsi ReKreatív, a Grimas Kft., a Zone3 Triathlon Clothing és az Isostar Románia támogatását.

Bukarest Maraton: 10 km: 1. Nicolae Soare (Románia) 30:35 perc, 2. Alexandru Corneschi (Románia) 32:23 perc, 3. Dániel Attila (Románia) 33:08 perc.

A megmérettetésre a sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tagjai is vállalkoztak. Egyéniben a félmaratoni távon Szabó Irén (56 éves) a 630 női versenyző közt 36. (1:48:44 óra) lett, az 55–64 éves korosztályban pedig az előkelő harmadik helyen végzett. Összesen 291 váltó indult a váltók versenyében, ahol a megyeszékhelyi futókör Háromszék nevet viselő váltóját Bihari Szilárd Attila, Csutak Tamás, Birtalan Etele és Pulugor József alkotta. A váltó célja, hogy 4 perc/kilométer átlagot teljesítsenek (ez 2:48:48 óra a maratoni távon) sikerült, hiszen 2:48:37 óra alatt értek célba, ami a 12. helyhez volt elegendő. A maratoni táv egyben országos bajnokság is volt a felnőtt és veterán atléták számára. Nagy Katalin (48 éves) a távot 5:06:32 óra alatt teljesítette így második lett a 45–49 éves korosztályban. Augustin Covaciu (69 éves) a 811 férfi indulóból a 491. lett (4:23:20 óra), ugyanakkor a 65–69 éves korosztályban harmadikként zárt. A Gáll Lajos Futókör részvételét Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatala támogatta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük