Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FutBalekek és futBalsors

  1. Sarokba kellene hajítani végre néhány hangzatos, de üres jelszót. Amint Babits rákoppintott a romantikus szónokok orrára, akik az irodalomban a népi tehetség kidomborulását látták – nem, kérem. Európai irodalmunk néhány zseninek köszönhető, akik úgy kimagaslanak a szinte semmiben, mint a fenyőcsonkok a Gyilkos-tó mélységéből – ehhez hasonlóan a meccsek eredménye, csapatjáték ide-oda, legtöbbször egy jó játékoson áll vagy bunkón bukik.

Az U21-es labdarúgó Eb fényes bizonyíték erre. A román Coman bejön, a semmi-meccs felpördül, bumm, gól. Az angolok híres kapusa lábai között a labda begurul a hálóba. Ilyesmiért mi, tízéves korunkban, eldöngöltük Kareszt, pedig szegényt éppen azért dugtuk be mindig a kapuba, mert nem értett a focihoz. Eközben a román kapus mindent kivéd. A helyzetek alapján ugyanúgy nyerhettek volna az angolok is hat–háromra.

  1. És ne legyünk olyan naivak. Nem a nemzeti büszkeség a mérkőzések tétje, hanem a játékosok kvótájának az alakulása. Becali dörzsölheti kezeit, Hagi ugyancsak, fiaik egy csellel, egy góllal néhány plusz milliót hoznak majd nekik. Mert nyilvánvaló, hogy hazafiság ide-oda, úgy eladják őket, mint a pinty.
  2. Lassan több a bíró, mint a teniszben. Pót- és videobírók serege. Mint az életben: a Nagy Testvér minden mozdulatot követ. Csakhogy ő is ember, azt vesz észre, amit akar.
  3. Javaslat a futballszabályzat módosításához: a). Legyen mindkét kapu mögött birkózóbíró is, mert az, ami a szögleteknél, szabadrúgásoknál történik, birkózás, nem foci.
  4. b) Hozzanak egy szabályt, hogy aki ölelkezni, tangózni akar partnerével, válasszon más lokált, de a labdarúgásban tilos az ellenfelet átkarolni, szorongatni, cibálni, blúzát, gatyáját huzigálni. Slussz. Mert így már inkább Rejtő Jenő-s kocsmai bunyók alakulnak ki, és hol a Piszkos Fred, aki rendet teremtsen?
  5. A lelátókon több a román egyetlen meccsen, mint az Astra Giurgiujában az egész bajnokságban. A messzi távolban felébred a jónépben a hazafiúi érzés, kikiabálják magukat a tribünön, de hazajönni meg sem fordul a fejükben. Akár a sok százezer erdélyi magyar, aki lélekben mindig velünk van, szeretettel üdvözöl SMS-ben és lájkol a fészbukon, szerencsés nemzeti helytállást kívánva.
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük