Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Franciaország a világbajnok

Franciaország a világbajnok Sport

Egy hónappal ezelőtt kezdődött és vasárnap befejeződött az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, amelynek fináléjában Franciaország és Horvátország játszott emlékezetes, nem kevesebb, mint hat gólt hozó mérkőzést. A végén a gallok örülhettek, 1998 után ismét világbajnoknak mondhatják magukat. A bronzéremmel Belgium vigasztalódhatott.

A Luzsnyiki Stadionban rendezett vasárnapi mérkőzésen Mandzukic öngóljával a franciák szereztek vezetést, ez volt az első öngól a világbajnoki döntők történetében. A horvátok Ivan Perisic bombagólja révén egyenlítettek, az Inter támadójánál (5) csak Davor Sukernek (6) van több vb-gólja a horvát válogatottban. Nem sokáig örülhettek a dalmáciaiak, mert még a szünet előtt a kapuba talált Griezmann is, aki a Perisic kezezéséért videóval megítélt büntetőt értékesítette. Perisic a második labdarúgó, aki vb-döntőben gólt szerzett ugyanakkor tizenegyest hozott össze az ellenfélnek. Az első Marco Materazzi volt 2006-ban, szintén a franciák ellen. Az 1958-as vb óta nem volt példa arra, hogy egy vb-döntőben három gól szülessen a 40. perc előtt.

A második félidőben Pogba, majd Mbappé volt eredményes, aztán Mandzukic használta ki Lloris hibáját, öngólt és gólt is jegyezve egy vb-döntőben, ilyen sem volt még! Az olasz Marco Tardelli 1982-es gólja óta Paul Pogba az első, aki vb-döntőben a tizenhatoson kívülről betalált. Kylian Mbappé Pelé (1958) után a második tinédzser, aki gólt szerzett vb-döntőben. A Fekete Gyöngyszem 17 évesen és 8 hónaposan duplázott a svédek ellen, Mbappé 19 éves és 6 hónapos. Franciaország – Horvátország 4–2. Története során másodszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Franciaország, míg a horvátok eddigi legjobb szereplése egy harmadik hely volt, melyet 1998-ban épp Franciaországban harcoltak ki. Az aranyérem mellé 38 millió dollárt kap a vb-győztes Franciaország, a vesztes horvátok 28 millióval vigasztalódhatnak.

Szombaton, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság utolsó előtti napján Belgium Meunier és Hazard találataival 2–0-ra győzte le Anglia válogatottját a bronzmérkőzésen, ezzel története legjobb világbajnoki szereplését produkálta. A belga keretből tíz játékos (Lukaku, Eden Hazard, Batshuayi, Chadli, De Bruyne, Fellaini, Januzaj, Mertens, Meunier és Vertonghen) szerzett gólt a világbajnokságon, ami csúcsbeállítás. Remek teljesítményükkel a franciákhoz (1982) és az olaszokhoz (2006) csatlakoztak. A belgák 16 góllal voltak a legeredményesebbek az oroszországi vb mezőnyében, a döntőző horvátok és franciák 14-14-nél álltak meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. július 16., 9:12
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Tiszta csalás volt ez az egész vb. MÁR A SOKADIK alkalommal !!!!!!!!! Na de ez a tény nem fog különös nyomot hagyni és nem fog semmiféle lelki zavart kelteni most sem a fifát vezető pszichopatákban.
    A labdarúgást mint sportot már régen leváltották , kicserélték a háttérben irányító politikai erők és politikai propaganda eszközévé DEGRADÁLTÁK . És addig amíg a világ közvéleménye ezt fel nem ismeri, ki nem mondja és meg nem változtatja pl. a fifat feloszlatni , jelenlegi vezetőit szélnek nem engedi és egy ÚJ , FÜGGETLEN labdarugó világszervezet létrehozását nem kezdeményezi , addig semmi az esély az igazságosság elvén működő normális, független futbalra az emberiségnek..

  • User
    Dátum: 2018. július 16., 18:00
    ÉRTÉKELÉS: 2

    ÉS MEGÍRTÁK: A FRANCIA GYŐZELEM A MIGRÁNSOK GYŐZELME

    Tényleg ezzel a címmel írt publicisztikát a kiegyensúlyozottságáról és objektivitásáról messze-földön híres CNN.

    Tegnap este arra fogadtunk, hogy francia győzelem esetén a progresszív, balos sajtótermékek napokig csámcsognak majd a multikulti győzelmén. Megírják majd, hogy lám-lám, ugye-ugye, nocsak-nocsak, a multikulti fölényesen győzedelmeskedett a homogén csapat felett, tehát a bevándorlás fantasztikus, az integráció példaértékű, és a multikulturalizmusnak egyszerűen NINCS ALTERNATÍVÁJA.

    De, akkor még mi sem sejtettük, hogy a liberális valóságértelmezés ennyire kiszámítható és kikövetkeztethető.

    Ma reggel, a Trump által masszív féknyúznak nyilvánított CNN képes volt megírni, hogy a francia győzelem az összes migráns győzelme.

    Természetesen mindenki rasszista, fasiszta, náci, aki nem a francia válogatottnak drukkolt, amelyben 15 afrikai gyökerekkel rendelkező játékos a migráció pozitív hozadékának a letéteményese. A haladó fejekben a terrortámadások áldozatait, a migránsok által meggyilkoltak, megerőszakoltak, megkínzottak százait kompenzálta ez a 15 fekete játékos.

    A focista az új agysebész!

    vadhajtasok.hu

  • User
    Dátum: 2018. július 16., 18:10
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Ez a világbajnokság is csak business/biznisz/volt…Hogyan készítsünk egy csapatot? Vegyünk innen -onnan játékosokat mert a 65 millióból nem tudnak összeállítani egy nemzeti !! csapatot- összeszedték a volt gyarmatokból a játékosokat és rájuk adták a kakasos trikót-de így van minden sporttal…férfi -és női kézilabda,kosárlabda stb.Emlékezzünk csak a katari férfi kézilabda világbajnokságra pár éve.A katari csapatot megvették a világpiacon és a 2. lett.De nem értem a ‘ franciákat ‘ Nyertek,ünnepeltek aztán jött a rombolás.Mi lett volna ha veszítenek?Lerombolták volna az Eiffel tornyot vagy a Louvre palotát a Bastille mintájára?Nem is érdekelt ez a VB olyan nagyon -nagyobb volt a füstje mint a lángja,ez már kriptofutball,mint ahogy a bitcoin a kriptovaluta.

    • User
      Dátum: 2018. július 18., 14:08
      ÉRTÉKELÉS: 1

      Ha hagyják őket ,gyújtogatnak! Nekik a tűz az szent…körbetáncolják,főleg amikor még egy üst is lóg fölötte…Na DE MÉG MEDDIG?Mikor szakad el a cérna?Nincs elég pénz,nincs elég rendőr,nincs biztonság,nincs nyugalom és még sok minden ami nincs vagy nem lesz….akkor mi lesz?

  • User
    Dátum: 2018. július 18., 18:28
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Hőbörögsz a fotelbe, osztva az észt s azt hiszed milyen okos vagy. Voltál életetbe a franciáknál vagy csak az Orbán tv-t nézed s a leghosszabb utad az az apartmanod budiáig volt??? Átvetted az agymosott migránsos szöveget s szidsz egy nemzetet akinek az ultrái balhéztak egy meccs után. Amikor a Fradi szurkoloi balhéznak s egymást késelik az rendben van??? Hát ők magyarok mi? Hogy az OSK fele fekete játékos, a többi is idegen és mindössze 4 magyar játékosuk van, az bezzeg nem baj, lobogtatjátok a székely zászlót ha nyernek, mert a miénkek. Sok agyhalott!!! Na de mind1 „óóóótónómiááát!!!!!”

  • User
    Dátum: 2018. július 18., 22:22
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Aki keresi a választ arra, hogy miért törtek zúztak Franciaországban annak üzenem, hogy megkapja ha megnézi a Daktari filmsorozat 1. évadjának 8. részét. Ott rögtön megvilágosodik minden előtte. Garantáltan.