Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fordított és győzött az OSK

Fordított és győzött az OSK Sport

Győzelemmel kezdte az 1. Liga alsóházi rájátszását a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely maximálisan kihasználta a hazai pálya előnyét és hátrányból felállva nyert 3–1-re a Mioveni ellen. A piros-fehérek az első játékrészben kihagytak egy tizenegyest, és a véghajrában fordították maguk javára a meccset. Folytatás jövő vasárnap a Dinamo ellen.

A mérkőzés első percétől támadólag léptek fel a Sepsi OSK játékosai, különösen a bal oldalunk volt aktív, azonban igazán nagy helyzetek nem alakultak ki. A 10. percben Ștefănescu az oldalhálót találta el, majd Mitrea szabadrúgását hárította a vendégek kapusa, Iustin Popescu. Az első félórát követően a Mioveni is feljebb tolta a játékát, és többször is Niczuly Roland kapuja elé tudtak kerülni. A 38. percben aztán megtört a gólcsend, egy sarokrúgást követően Balaur fejelhetett zavartalanul, és közelről a kapuba is talált (0–1).

Hirdetés
Hirdetés

Szünet előtt váratlan lehetőséghez jutott a Sepsi OSK, miután Eder Gonzálezt buktatták a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Bogdan Mitrea végezte el, azonban jobb alsóba tartó lövését Popescu szögletre mentette. Ez volt Mitrea második kihagyott tizenegyese az idényben, az elsőt a FCSB elleni 1–1 alkalmával hagyta ki. Az első játékrész végén Eder González próbálkozott a tizenhatoson kívülről, de Popescu ezt is hárítani tudta.

Szünet után mindent megtett az egyenlítésért a Sepsi OSK, előbb Dimitrov távoli lövéssel veszélyeztetett, majd Damașcan fejelt közelről kapura, azonban Popescu ezúttal is résen volt.

Ami késett, nem múlt: a hazai fölény a végjátékban érett góllá, Mitrea közeli próbálkozását Popescu még védeni tudta, de Garutti nem tudott idejében felszabadítani, Tudorie pedig közelről a kapuba lőtt (1–1). Az egyenlítő találat után vérszemet kapott az OSK, aminek meg is lett az eredménye, Mitrea mesteri beadással tette jóvá korábbi hibáját, Tudorie pedig közelről a hálóba bólintott (2–1). Marius Ștefănescu tette fel az i-re a pontot, aki 13 méterről a bal alsóba lőtt és beállította a 3–1-es végeredményt. A Sepsi OSK egy hét alatt másodszor nyert hátrányból fordítva.

Labdarúgó 1. Liga, alsóházi rájátszás, 1. forduló: Sepsi OSK–Mioveni 3–1 (0–1). Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, mintegy 2500 néző. Vezette: Horia Mladinovici.

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (Askovszki, 54.), Ninaj, Mitrea, Ispas (Dumitrescu, 46.) – Gonzáles, Fülöp I. (Golofca, 46.) – Bărbuț, Damașcan (Luckassen, 67.), Ștefănescu – Tudorie (Fofana, 90.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Mioveni: Popescu – Balaur, Scarlatache, Garutti – Rădescu (Trif, 81.), Lixandru, Dumitriu, Șerbănica (Burnea, 59.) – Sanoh (Blănaru, 67.), Rusu, Buziuc (Raicea, 67.). Vezetőedző: Alexandru Pelici.

Gólszerző: Tudorie (80., 87.), Ștefănescu (90+3.), illetve Balaur (38.). Sárga lap: Mitrea (71.), illetve Șerbănica (32.).

További eredmények a rájátszás első fordulójából: felsőház: Universitatea Craiova – FC Argeș 3–0, Kolozsvári CFR – FC Voluntari 3–1; alsóház: Aradi UTA – Academica Clinceni 3–0, Chindia Târgoviște – FC U Craiova 0–0. A Rapid – Dinamo mérkőzés tegnapi lapzártánk után kezdődött. A mai műsor: 18 órától FC Botoșani – Medgyesi Gázmetán, 21 órától FCSB – Farul.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. március 14., 14:44
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Amíg a mester taszígálja a kolegáit addig jobb volna pontra tenni a védelmet. A kapott gólnál hol volt a védelem ? Most megvan a győzelem de a hiba az hiba marad . A büntetőt pedig be kell rúgni .