Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fontos győzelem a Farul ellen

Fontos győzelem a Farul ellen Sport

A rájátszás szempontjából kulcsfontosságú győzelmet aratott a Sepsi OSK a Farul Konstanca ellen az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának vasárnapi játéknapján. A Sepsi OSK hat forduló óta veretlen a bajnokságban, s a két kupameccset is beleszámítva, immár nyolc tétmeccs óta nem talált legyőzőre.

Hirdetés
Hirdetés

Jó iramú, izgalmas összecsapást vívott egymással zuhogó esőben a Sepsi OSK és a Farul, a helyzetekben bővelkedő találkozón viszont csak egyetlenegy találat született, az is büntetőből. A 6. percben egy előreívelt szentgyörgyi szabadrúgás után a kapujából kifutó Aioani letarolta Păunt, a megítélt büntetőt Bogdan Mitrea ballal a bal alsóba lőtte (1–0). A kapott gólt követően a Farul lépett fel támadóbb szellemben, Ely Fernandes lesgólja után Jefte lövése a jobb kapufáról pattant ki, míg Artean veszélyes lövése elzúgott a jobb felső sarok mellett, de Niczulynak is védenie kellett Ciobanu távoli próbálkozását. Több helyzet már nem adódott az első félidőben egyik csapat előtt sem.

A második játékrészben az aktívabban kezdő piros-fehérek hagytak ki több lehetőséget, a 63. percben a csereként beállt Golofca teljesen egyedül törhetett kapura, de jócskán mellé célzott. Két perccel később Luckassen maradt le egy kiválóan középre tett labdáról, majd nem sokkal később újabb remek összjáték után Éder González került lövőhelyzetbe, de mellé tekert. A hajrában a szentgyörgyi játékosok remekül hatástalanították a tengerpartiak erőtlen próbálkozásait, és megérdemelten tartották itthon a három pontot. Szerdán délután hétközi bajnoki vár a Sepsi OSK-ra, 17.30-tól a FC Argeș vendégeként lépnek pályára.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 19. forduló: Sepsi OSK–Farul Konstanca 1–0 (1–0). Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, mintegy 2000 néző. Vezette: Ionuț Coza.

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (Aganovic, 44.), Ninaj, Mitrea, Ispas (Dumitrescu, 59.) – Éder Gonzalez, Păun – Bărbuț (Golofca, 58.), Achahbar (Fofana, 70.), Ștefănescu – Luckassen (Csuncsukov, 70.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Farul: Aioani – Mladen, Larie, Ghita, De Nooijer – Purece (Pires 60.), Artean, Ciobanu (Chițu, 60.) – Ely Fernandes (Sali, 75.), Jefté Betancor (Petre, 39.), Pitu (Grameni, 60.). Vezetőedző: Gheorghe Hagi.

Gólszerző: Mitrea (7. – tizenegyesből).

További eredmények: FC U Craiova – Academica Clinceni 1–2, FC Rapid – FC Argeș 2–0, Aradi UTA – FC Botoșani 0–0, FC Voluntari – Universitatea Craiova 1–1, Medgyesi Gázmetán – FCSB 0–1. A Kolozsvári CFR – Mioveni találkozó tegnapi lapzártánk után végződött. Ma 20.30-tól rendezik a FC Dinamo – Chindia Târgoviște mérkőzést.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. december 13., 11:07
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Nagyon szepen kerem ,tobb lelkes szurkolo neveben,hogy ne rakjak fel Lukassent mert semmit nem produkal a palyan, csak eggyel tobb ,mig a jo jatekosok a padon csucsulnek!!! Ne essen tevedes,nem azert allitjuk mert O neger hanem azert, mert egy harmad osztalyu jatekos is tobbet tudna nyujtani a csapatnak!!! Csak szukseg helyezetben,vagy ajandekozzanak meg egy csapatot vele,ugyis az ajandekozas honapja ez!!!