Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folytatnák a teremsportok bajnokságait

Folytatnák a teremsportok bajnokságait Sport

Ionut Stroe, Románia ifjúsági- és sportminisztere olyan sportágak (kézilabda, röplabda, kosárlabda, jégkorong, vízilabda, cselgáncs, birkózás, asztalitenisz, ökölvívás, kempo, taekwondo) képviselőivel  találkozott, amelyek versenyei, bajnoki- vagy kupamérkőzései teremben, csarnokokban, vagyis fedett pályákon zajlanak.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszter – a tárgyalópartnereivel összhangban – kifejezte abbéli reményét, hogy a koronavírus-járvány erősödésének dacára a teremsportok rendezvényei folytatódhatnak.

„Minden más ágazat és tevékenységi terület közül a sportnak vannak a legvilágosabb törvényes keretei, a legaprólékosabb rendszabályai a sportolók egészségének és biztonságának szavatolására, hogy folytathassák a versenyzést. Mi biztonságos rendezvényeket óhajtunk, minél kevesebb fertőződéssel. Ezt a harcot együtt kell megvívnunk, a szakszövetségek illetékeseinek segítségével. Bízunk az tapasztaltaikban és abbéli vállalásaiban, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek a járványhelyzet megfelelő kezelésére. Elismétlem, amit többször mondtam, a világjárvány az, ami a sportot leállította, megtorpanásra kényszerítette, mi erőfeszítéseket teszünk, hogy mérsékeljük a fertőződéseket. Fontos maradéktalanul betartani a sportra vonatkozó járványellenes hatósági, egészségvédelmi szabályokat, hogy ezáltal a sporttevékenység, megannyi bajnokság folytatódhasson”, mondotta Ionut Stroe.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük