Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folytatás szeptemberben

Folytatás szeptemberben Sport

Kínos vereséget szenvedett Jerevánban a román labdarúgó-válogatott, de a csoport legnagyobb blamázsa Németország nevéhez fűződik. Joachim Löw csapata hazai pályán 2–1-re kikapott Észak-Macedóniától a világbajnoki selejtező 3. fordulójában. Ennek fényében három forduló után, százszázalékos teljesítménnyel Örményország vezeti a J-csoportot. A magyarok Andorrában hozták a kötelezőt.

A trikolórok nagy mellénnyel érkeztek Jerevánba, hiszen eddig soha nem kaptak ki Örményországtól, ráadásul legutóbb sima 5–0-s győzelmet arattak. Nem vették komolyan a mostani előjeleket, miszerint vasárnap Izland is kapott egy hármast Jerevánban, ezzel együtt zsinórban négy meccset nyert az örmény válogatott. Ezért leblokkolt a gépezet, amikor Varazdat Harojan és társai kombinatív, jó játékkal álltak fel szerda este. A gól nélküli első félidő után Eduard Szpercjan lövésébe ért bele Alin Toşca úgy, hogy Florin Niţának már esélye sem volt hárítani (1–0). Az örmények vezető találatára Alexandru Cicâldău két góllal válaszolt, és úgy tűnt, hogy a végére magukhoz térnek a románok. A hajrában viszont George Pușcaș meggondolatlan, durva szabálytalansága miatt emberhátrányba került a válogatott, amelynek hátvédsora végig gyenge lábakon állt. Ezt ki is használták az örmények, és habár ehhez kellett egy kis bírói segítség is, viszont két gólt szerezve begyűjtötték a három pontot. Előbb Harojan egyenlített egy óriási leshelyzetet követően (2–2), a rendes játékidő utolsó percében pedig egy vitatható tizenegyes után Tigran Barszegjan fordított (3–2). Igen érdekesen fest a J-csoport táblázata, amit három forduló után Örményország és Észak-Macedónia vezet.

Hirdetés
Hirdetés

Az I-csoportban a magyarok hozták a kötelezőt, és a második félidőben szerzett találatokkal, magabiztosan verték a vendéglátó Andorra együttesét, így Marco Rossi együttese kilenc tétmérkőzés óta veretlen. A magyarok az első félidő hosszabbításában Fiola Attila fejesével szereztek vezetést (0–1), a második játékrész elején pedig Gazdag Dániel és Kleinheisler László találata eldöntötte az összecsapást (0–3). Az utolsó magyar gólt Nego Loic szerezte a 90. percben (0–4), a végeredményt pedig a hosszabbításban Marc Pujol állította be egy kezezés miatt ítélt büntetőből (1–4). A vb-selejtezők szeptember eleji folytatását a százszázalékos teljesítménnyel éllovas angolok mögött második helyen várja a magyar csapat.

I-csoport: Andorra – Magyarország 1–4, Anglia – Lengyelország 2–1, San Marino – Albánia 0–2. J-csoport: Örményország – Románia 3–2, Németország – Észak-Macedónia 1–2, Liechtenstein – Izland 1–4.

Az I-csoport állása:

  1. Anglia 3      3      0      0      9–1  9
  2. Magyarország 3 2      1      0      10–4        7
  3. Albánia 3      2      0      1      3–2  6
  4. Lengyelország 3      1      1      1      7–5  4
  5. Andorra 3      0      0      3      1–8 0
  6. San Marino 3      0      0      3      0–10        0

 

A J-csoport állása:

  1. Örményország 3      3      0      0      6–2  9
  2. Észak-Macedónia 3      2      0      1      9–4  6
  3. Németország 3      2      0      1      5–2  6
  4. Románia 3 1      0      2      5–6  3
  5. Izland 3      1      0      2      4–6  3
  6. Liechtenstein 3      0      0      3      1–10        0
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük