Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folyamatos fejlődés, jó irány

Folyamatos fejlődés, jó irány Sport

Talán az eddigi legsikeresebb Sportnapokon van túl Sepsiszentgyörgy – véli Nemes Áron főszervező, akit az elmúlt hétvégén lezajlott esemény konklúzióiról kérdeztünk. A megmozdulás erőssége abban áll, hogy minden korosztálynak szól.

– Mekkora tömeget mozgatott meg a Sportnapok idei kiadása? Hogy néz ki a rendezvény a számok tükrében?
– Közel száz programszám volt a három nap alatt, 4000 körülire tehető az aktívan sportolók száma, nagyon magas szám szerintem az 55 különböző sportág is. 1000 érmet, 250 kupát, 500 pólót osztottunk ki a győzteseknek. A számokat, visszajelzéseket figyelembe véve, levonhatjuk azt a következtetést, hogy egy eredményes rendezvényt tudhatunk magunk mögött, akár azt is megkockáztatnám, hogy az eddigi legsikeresebb Sportnapokat zártuk.
– Melyek voltak a legnépszerűbb programpontok?
– Úgy alakítottuk ki a programokat, hogy a legkisebb korosztályoktól az idősebb korosztályig, az alkalmanként mozgóktól a rendszeresen sportolókig, bárki bekapcsolódhasson. Számomra a legemlékezetesebb pillanat az emlékfutás volt, amelyen Kicsid Gábor személyesen jelen volt, úgy érzem, a sportember nagyságához méltóan sikerült felelevenítenünk karrierjét. Sikeres volt a Khumba Trans Afrika expedíció élménybeszámolója, a retroautó-kiállítás, a Sepsi OSK nyílt nap is többek közt. Úgy érzem, hogy komoly választás elé állítottuk azokat, akik szombaton, vasárnap kilátogattak az Arénához, nehéz volt dönteni a sokféle kínálat között. Vasárnap a családi nap alkalmából volt a legnépesebb a rendezvény.
– Bevált az új helyszín?
– Bár aggódtunk, hogy visszavetheti az érdeklődést, az Aréna választása jó döntés volt, egy ilyen szintű sportlétesítmény a legalkalmasabb az általunk kitűzött célokhoz. Vasárnap teljesen megtelt a parkoló, rengetegen jöttek ki a jégpályára, a gyerekversenyekre, családi napra. Mi úgy tapasztaltuk, hogy megugrott a nézők száma is, bár annak tudatában vagyunk, hogy igazán teljes kapacitását a rendezvény az új helyszínen körülbelül 2–3 év múlva fogja elérni.
– Főszervezőként mire a legbüszkébb?
– Szervezőcsapatunk megítélése szerint úgy érezzük, sportnyelven szólva egy osztállyal fennebb lépett a rendezvény. Talán a legelégedettebb azzal vagyok, hogy sikerült egy jó irányt megtalálnunk, évről évre növekszik a rendezvény, folyamatos fejlődésben vagyunk. És az emberek örömmel fogadják ezt az irányt.
– Milyen újdonságokkal készülnek jövőre?
– Alig értek véget a Sportnapok, máris tele vagyunk új ötletekkel, már van a tarsolyunkban néhány meglepetés. Úgy érzem, hogy a Sportágválasztóban több lehetőség van, bízom benne, hogy jövőre több egyesület csatlakozik ehhez a programhoz. Az esti rendezvényeket tartjuk szükségesnek átformálni kissé. Szeretnénk népszerűsíteni a sportcentrikus táplálkozást, ehhez kéne a megfelelő módszereket, partnereket megtalálnunk. Bár sok önkéntes segíti munkánkat, azt a következtetést vontuk le, hogy egy ekkora méretű rendezvényhez több önkéntes erőre van szükségünk.
Az előadássorozatra szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni, sportolókat, szakembereket megszólaltatni. Számos olyan sportoló van, akinek a tapasztalataira kíváncsiak az emberek. Mozgásban a város, de sokaknak szüksége volna egy-két szakmai véleményre, hogy hogyan érdemes nekifogni a megfelelő mozgásformának. A szeptemberi időpontválasztás jó döntésnek bizonyult, valószínűleg maradunk emellett. Köszönet a támogatóinknak, különösképpen a sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatalnak, hogy mellénk álltak. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások