Hirdetés
Hirdetés

Fölényes győzelmet aratott a KSE Târgoviște felett

Fölényes győzelmet aratott a KSE Târgoviște felett Sport

A női kosárlabda-bajnokság tizennegyedik fordulójában a KSE játszi könnyedséggel győzte le az egyetlen győzelemmel a tabella utolsó előtti pozícióján tanyászó CSM Târgoviște csapatát.

Bara-Németh kosár plusz büntetője megnyitotta a csapot, a KSE a 6. percben 19–0-ra vezetett. A vendégek első pontjukat a 7. percben szerezték büntetőből, és bár a negyed egyetlen hárompontosát a târgoviştei Ivan jegyezte, az első tíz perc a kézdivásárhelyi alakulat tizennyolc pontos előnyével (23–5) ért véget. A második negyed első kosarára több mint 2 percet kellett várni, de Kozman gyönyörű hármasa mindenért kárpótolt. A hazaiak 5–0-ás sorozatát követően némiképp kiegyensúlyozódott a mérkőzés, ám a hazaiak előnye nem csökkent, és 41–20-as állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

A harmadik negyed első perceiben Mitrovic és Corda 2-2 hárompontost jegyzett, ezzel végképp összeroppantva az amúgy is gyengélkedő vendégcsapatot, amely hasztalan próbálta mérsékelni a céhes városiak növekvő előnyét. A KSE nem bízott semmit a véletlenre, a negyed Mitrovic újabb hármasával és a kézdiek 29 pontos előnyével ért véget. Az utolsó játékrész zömében saját nevelésű, fiatal játékosaival parádézó KSE megérdemelten húzta be idénybeli hetedik győzelmét, legközelebb szombaton, január 28-án Kolozsváron az U ellen lépnek pályára.

Kézdivásárhelyi SE – CSM Târgoviște 84–47 (23–5, 18–15, 25–17, 18–10)

A KSE pontszerzői: Mitrovic 15 (3 hárompontos), Corda 15 (3), Bara-Németh 11, Wilson 11, Debreczi 8, Lénárt 8 (2), Hawks 4, Nagy 4, Kozman 4 (1), Marthi 2, Domokos 2.

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük