Hirdetés
Hirdetés

Fölényes győzelmet aratott a KSE a Sirius felett

Fölényes győzelmet aratott a KSE a Sirius felett Sport

A női kosárlabda-bajnokság tizenhetedik fordulójában szerdán a KSE simán győzedelmeskedett hazai pályán a Marosvásárhelyi Sirius csapata felett.

Hirdetés
Hirdetés

Mitrovic kosarára a Sirius azonnal válaszolt, majd a Maros-parti alakulat a 3. percben előbb megszerezte a vezetést (4–7), majd ötpontosra növelte előnyét (4–9), ám innentől a házigazdák lassan, de biztosan átvették az uralmat és a vezetést, így az első tíz perc a kézdiek nyolcpontos előnyével ért véget (21–13). A második negyedben hasonlóan zajlottak az események a palánkok alatt, a Sirius próbálta a lépést tartani a kék–fehérekkel, ám a remek formát mutató Debreczi kosaraival meglógott a KSE (31–19), és a félidőig tovább növelte előnyét, a csapatok 42–26-os állásnál vonultak pihenőre.

A szünet után egy határozottabb Sirius lépett pályára, a 22 pontot szerző Cooper próbálta a „hátára venni” csapatát, és ez a negyed kiegyensúlyozottra sikerült, ám az utolsó tíz percben meglógott a KSE, Domokos kosarával 20 pontra (67–47) növelve előnyét, ám ennyivel nem érték be Ljubomir Kolarevic lányai, a mérkőzés Biszak bünttőből szerzett pontjaival és a KSE 25 pontos győzelmével ért véget. A nyolc győzelmet és hét vereséget jegyző KSE szombaton a Sepsi-SIC otthonába látogat, míg a négy győzelem mellett tizenkét vereséget elszenvedett Sirius hazai pályán fogadja a Kolozsvári U csapatát.

Női kosárlabda-bajnokság, alapszakasz, 17. forduló:

Kézdivásárhelyi SE – Marosvásárhelyi Sirius 80–55 (21–13, 21–13, 16–15, 22–14)

A KSE pontszerzői: Debreczi 19, Corda 15 (2 hárompontos), Mitrovic 12 (2), Wilson 9, Biszak 9, Hawks 7, Bara-Németh 4, Kozman 3 (1), Domokos 2.

A Sirius pontszerzői: Cooper 22 (1 hárompontos), Garrett Hammett 11, Podunavac 10 (2), Ignatchenko 4, Lipovan 3 (1), Vorobets 3 (1), Sólyom 2.

Korábbi fotó: Zsoli Jeffwarder

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások