Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fölényes diadal Arad ellen

Fölényes diadal Arad ellen Sport

Kategorikus győzelemmel zárta az év utolsó hazai mérkőzését a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely csütörtökön Safranko két góljával, illetve Golofca találatával múlta felül az újonc Aradi UTA-t, az élvonalbeli pontvadászat hétközi, 14. játéknapján. A sepsiszentgyörgyiek idei utolsó összecsapásukat hétfőn vívják, a FCSB vendégeként.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK legutóbb október végén tudott nyerni hazai pályán, azóta mindössze két döntetlenre futotta erejükből idehaza, ezen akartak változtatni az esztendő utolsó itthoni mérkőzésén. Ennek megfelelően mezőnyfölényben futballoztak az élvonalba 12 év után visszatérő Aradi UTA ellen, s ha jobban koncentrálnak a kapu előtt, a különbség nagyobb is lehetett volna.

A patinás aradi futballcsapat – hatszoros bajnok, kétszeres kupagyőztes – megszeppenve kezdte a találkozót, Bálint László tanítványai zavarukban hibát hibára halmoztak, míg az OSK irányította a játékot. A 32. percben tört meg a gólcsend, amikor Fofana passzát Achahbar küldte kapura, a vendégkapus hárított, a kipattanóra pedig a két védő közül előbukkanó Safranko csapott le, vezetést szerezve a sepsiszentgyörgyieknek (1–0). Gólját a súlyos sérülést szenvedő, több hónapra kidőlt csapattársának, Fülöp Istvánnak dedikálta. A kezdeti megilletődöttség után a félidő végére kezdett feljavulni a vendégcsapat, de esélytelenek voltak a jó formában levő Niczullyal szemben, aki szünet előtt Buhăcianu próbálkozását lábbal védte.

Alig kezdődött meg a második játékrész, amikor Safranko közel állt a duplázáshoz, egy gyors labdaszerzést követő letámadás után a szlovák válogatott csatár a tizenhatosról célzott, azonban az egyik ellenfélen megpattanó labda elcsorgott a kapu mellett. Sebaj, gondolta Safranko, és nem adta fel, így a 81. percben mégis sikerült másodszor is megzörgetnie a hálót, Aganovic előkészítését elegáns mozdulattal vágta be a léc alá (2–0). Pár perc múlva már hárommal vezettek a piros-fehérek, Nouvier passzát követően Golofca átverekedi magát a védőkön, és 14 hónapos aszály után megszerzi első gólját (3–0). A hátralevő időben Niczuly még bemutatott pár védést, az eredmény pedig nem változott, sima győzelmet aratott a Sepsi OSK a két erdélyi alakulat első élvonalbeli összecsapásán. A medgyesi kiszállás után újra 3–0 arányban győzedelmeskedtek a piros-fehérek. Ez volt az OSK hetedik diadala az idényben, a 26 pontos piros-fehérek megszilárdították negyedik helyüket a tabellán.

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 14. forduló: Sepsi OSK – Aradi UTA 3–0 (1–0). Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Vezette: Horia Mladinovici (Bukarest).

Sepsi: Niczuly – Delgiannidis, Bouhena, Mitrea, Ştefănescu – Fofana (Aganovic, 59.), Vaşvari – Nouvier (Gál-Andrezly, 87.), Achahbar (Purece, 72.), Petrila (Golofca, 59.) – Safranko (Fülöp L., 87). Vezetőedző: Leo Grozavu. UTA: P. Iacob – Bustea, Da Silva, Melinta, Roumpoulakos – Miculescu (Ursu, 57.), Albu, Isac, Buhăcianu (Ioniţă, 87.) – V. Morar, I. Hora. Vezetőedző: Bálint László. Gólszerzők: Safranko (32., 81.), Golofca (85.). Sárgalap: Buhăcianu (36.), Da Silva (59), Isac (61.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük