Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Földbe döngölték az OSK-t

Földbe döngölték az OSK-t Sport

Zsinórban harmadik hazai mérkőzésén maradt alul a Sepsi OSK labdarúgócsapata, megismétlődött a nyitófordulóbeli rémálom, az akkori 1–0-s vereséget követően szombaton 3–1 arányban hajtott fejet a piros-fehér mezes csapat Hermann­stadttal szemben, így lassan már mumusunknak mondhatjuk az újonc nagyszebeni együttest, amely a második félidőben egyszerűen leseperte a pályáról a több sebből vérző házigazdát.

A Sepsi OSK rendkívül nehéz mérkőzésre számított a feljövőben levő nagyszebeni együttes ellen, és mint utóbb bebizonyosodott, joggal tartottak Vasile Miriuţă csapatától az alapszakasz visszavágó-sorozatának első felvonásán. A vendégek jegyezték a találkozó első helyzetét, a 10. percben Blănaru lövése kevéssel kerülte el a kapu felületét. A szentgyörgyi gárda türelmesen próbált rést találni a nagyszebeni falon, a 23. percben ez majdnem sikerült is, a kapura törő Nouvier elől azonban Pîrvulescu a döntő pillanatban szögletre mentett. A mezőnyfölényben futballozó piros-fehérek több helyzetet is kidolgoztak, azonban nem tudtak betalálni egészen a 42. percig, amikor a vendég védelem figyelmetlenségét kihasználó Tandia 25 méterről a bal alsóba csavart, megszerezve ezzel hatodik gólját az idei pontvadászatban (1–0).
Ami ezután történt, az minden szentgyörgyi drukker rémálma, hiszen jóformán meg sem kezdődött a második félidő, amikor a vendégek kiegyenlítettek, Lucian Dumitriu távoli lövéssel tréfálta meg a piros-fehéreket (1–1). Ami rosszul indul, az rosszul is folytatódik, előbb Niczuly hibázott nagyot és tálcán kínálta fel a gólt a kongói Tsomounak, aki köszönte szépen és az üres kapuba gurított (1–2), majd De Moura és Viera ütközött össze a tizenhatoson belül, majd az elefántcsontparti védő szabálytalanul állította meg Dumitriut. A jogosan befújt büntetőt Dâlbea értékesítette (1–3), megadva ezzel a kegyelemdöfést a földbe döngölt OSK-nak.
A piros-fehérek legutóbb augusztus 31-én örvendeztették meg a háromszéki közönséget itthoni győzelemmel, akkor Simonovski góljával verték Călăraşi-t, azóta 1–1-es döntetlent játszottak az FC Voluntari csapatával, majd zsinórban kikaptak a Medgyesi Gázmetántól, a Kolozsvári CFR-től és most az FC Hermannstadt együttesétől.
– Nehéz mérkőzésre számítottunk, így is volt. Az első félidőt teljes mértékben uraltuk, többet birtokoltuk a labdát, és gólt is sikerült szereznünk, így a szünetben vezettünk. A második játékrészben viszont röhejesek voltunk, pedig figyelmeztettem az öltözőben a fiúkat, hogy nincs vége a mérkőzésnek, a vendégeknek nincs veszítenivalójuk, sokkal koncentráltabban és határozottabban kell játszanunk ellenük. Alig kezdődött meg a második játékrész, már gólt is kaptunk, karrierem során még ilyenben nem volt részem. Ezt követően is tovább folytattuk hibákkal, egyszerűen nevetségesek voltunk, három gólt ajándékba adtunk. Ha ezen a szinten ilyen hibákat vétesz, akkor esélyed sincs a győzelmre. Szünetben még rájátszást érő helyen álltunk, aztán amit eddig tizenhárom meccs alatt megvalósítottunk, azt húsz perc alatt leromboltuk – nyilatkozta csalódottan Eugen Neagoe vezetőedző.
A piros-fehérek legközelebb pénteken 21 órakor a Krajovai U vendégeiként lépnek pályára a 15. fordulóban.
Labdarúgó I. liga, a 14. forduló eddigi eredményei: Jászvásár – Krajova 0–3, Botoşani – Kolozsári CFR 1–5, Călăraşi – Viitorul 0–1. A FCSB–Astra mérkőzés tegnapi lapzártánk után kezdődött. A mai program: 18 órától Chiajna – Medgyes, 21 órától Voluntari – Dinamo. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük