Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fogy a hó Sugásfürdőn

Fogy a hó Sugásfürdőn Sport

Gyönyörű idő volt tegnap Sugásfürdőn, ott jártunkkor a sípályák karbantartása folyt. Az üzemeltető azon dolgozik, hogy a jövő héten várható vakációs rohamra megfelelő sízési lehetőséget biztosítson, ehhez azonban nem ártana egy kis „égi segítség”.

Bodor Lóránd, a sugásfürdői sípályákat üzemeltető Sepsi ReKreatív Rt. igazgatója azt mondja: a nagypályát megviselte az intenzív használat. – A felső szakasz kissé leromlott, friss hórétegre lenne szükség. Sajnos, egyelőre csak az égiekre számíthatunk, mert a vízvezeték, amely fél méterre van a föld alatt, elfagyott, így a hóágyúk nem kapnak vizet – mondta az igazgató.

Bodor szerint „ez azért idegesítő”, mert a gyűjtőtó tele van, tehát lenne, amiből havat csinálni, lenne az is, amivel, de nem jut el a víz az ágyúhoz. Tegnap éppen a kivitelezőt várták a helyszínre, hogy „megkeressék” az elásott cső elfagyott szakaszát, és megoldják a hóágyúk vízellátását. A Sepsi ReKreatív Rt.-nek feltett szándéka, hogy a vakációra optimális feltételeket teremtsen mindkét sípálya használatához. Addig „munkahetes” rendben, naponta 15 és 20 óra között lehet sízni Sugásfürdőn, az autóbuszok ehhez igazodva közlekednek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük