Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Foghíjas hétvégi forduló

Az elveszített kupadöntő után vasárnap már a bajnokságban lesz jelenése a Sepsi OSK labdarúgócsapatának, a piros-fehér mezesek 16 órától az FC Voluntari vendégei lesznek az alsóházi rájátszás 11. fordulójában. Közben több klub is a bajnokság befagyasztását kéri.

A két együttes a jelenlegi idény alapszakaszában mindkét alkalommal gól nélküli döntetlenben egyezett ki, míg a rájátszásban Sepsiszentgyörgyön 2–1-re nyertek az Ilfov megyeiek. Amúgy eddig kilencszer csaptak össze egymással, négy döntetlen mellett mindössze egyszer tudott nyerni a Sepsi OSK, négy alkalommal alulmaradt.

Hirdetés
Hirdetés

Foghíjas lesz a hétvégi forduló, miután több klubnál is megfertőződtek játékosok. A koronavírus-járvány által leginkább sújtott csapat a Bukaresti Dinamo. Az alsóházi rájátszásban utolsó előtti helyen álló, és a jelenlegi körülmények között a bennmaradás kiharcolására esélytelen Dinamónál tömeges megfertőződés történt az utóbbi napokban, nem kevesebb, mint 21 játékos koronavírus-tesztje lett pozitív. Emiatt a közegészségügyi igazgatóság úgy döntött, hogy a csapat teljes játékoskerete augusztus 5-éig 14 napos karanténba kell vonuljon. A Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) egyelőre elhalasztotta a Dinamo mérkőzéseit, a bajnokságot viszont nem állítja le, továbbra is ragaszkodnak az eredeti tervhez, hogy a pályán fejezzék be a szezont. A szervezetnél megtárgyalják a kialakult helyzetet a Dinamo képviselőivel, és bemutatják, milyen lehetőségeik vannak a bajnokság befejezésére. A Kolozsvári CFR és az U Craiova esetében, ahol játékosok, illetve stábtagok fertőződtek meg, nem ezt az eljárást követik, mivel miután kiderült, hogy valakinek pozitív lett a tesztje, azonnal elkülönítették.

Labdarúgó I. liga, playoff, 9. forduló: szombaton 21 órától Medgyesi Gázmetán–FCSB; július 29-én, szerdán 20.30-tól Astra–Craiova; Kolozsvári CFR–Botoșani (elhalasztva). Playout, 11. forduló: szombaton 15.30-tól Academica–Jászvásár, 18 órától FC Viitorul–Chindia; vasárnap 16 órától: Voluntari–Sepsi OSK.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük