Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Focistapalánták kerestetnek

Focistapalánták kerestetnek Sport

Toborzásba fogott a 2006-ban alakult Kézdivásárhelyi Labdarúgó Iskola: a céhes városi önkormányzat és sportiroda által működtetett utánpótlás-nevelő intézmény 2012–2015 között született gyerekek jelentkezését várja.

Hirdetés
Hirdetés

A minőségi képzésért Csengeri Attila UEFA B licences edző felel, aki 18 éves szakmai tapasztalattal a háta mögött vállalja a leendő focisták tudásának megalapozását.

A már 14 éve jól működő Labdarúgó Iskola fő célja a helyi utánpótlás kinevelése, illetve a folytonosság biztosítása. 2006-ban épp szünetelt a labdarúgó utánpótlás-nevelés a városban, ennek pótlására hívták életre az iskolát Kocsis Zoltán sportiroda-vezető és az akkori polgármester, Török Sándor kezdeményezésére. „Hatéves kortól fogadjuk a gyerekeket, ekkor már nagyon fogékonyak, így fontos, hogy olyan technikai, taktikai alapot sajátítsanak el, amely a későbbiekben hasznukra válik” – részletezi Csengeri Attila, hozzáfűzve, hogy ebben a korban nem utolsósorban a labdarúgás megszerettetésére fekteti a hangsúlyt.

Az utánpótlás-nevelés hosszú és felelősségteljes folyamat – vallja Csengeri, tanítás szempontjából minden életkornak megvan a maga prioritása, ezért fontos a szakmai irányelvek követése, a lépésről lépésre történő, a korosztálynak megfelelő képzés. Több generáció is kinőtte már a Labdarúgó Iskolát, ahol hatévestől 12 éves korig foglalkoznak a kisfocistákkal, akiket ezt követően átadnak a helyi labdarúgó-egyesületnek, a KSE-nek. Olyan neves labdarúgók tanulták itt a sportág alapjait, mint a Puskás Akadémia kiváló támadója, Tamás Nándor, a Sepsi OSK-nál bizonyító, jelenleg Nyíregyházán foglalkoztatott Fejér Béla, a magyar NB II-ben futballozó Pászka Loránd, a futsal válogatottságig jutó Gáll Attila és Rancz Attila, illetve a Sepsi OSK II-őt erősítő Kocsis Norbert.

A focistapalánták kiváló edzési körülmények – sportcsarnok, műfüves és füves pálya – közepette készülnek heti három alkalommal, rendszeresen külföldi és belföldi tornákon vesznek részt, illetve hagyományosan indulnak a megyei korosztályos bajnokságokban.

Csengeri Attila Brassóban végzett a Testnevelési Egyetemen, ahol labdarúgásra szakosodott, testnevelő tanárként Martonfalván, majd a Nagy Mózes Elméleti Líceumban dolgozott, az NMSK labdarúgó-szakosztályának edzőjeként is tevékenykedett. Háromszor irányította a megyei utánpótlás-válogatottat a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) által szervezett tornákon, idén ez meghiúsult a járvány miatt, minden utánpótlás-kiírást egy évvel elhalasztottak. UEFA B licences edző, akiben megvan a tudásvágy, érdeklődik az újdonságok iránt, rendszeresen részt vesz a FRF és a Puskás Akadémia által szervezett továbbképzőkön, minden alkalmat megragad a tanulásra, mint mondja, fontos napirenden lenni a szakmai modern irányelvekkel, ahhoz, hogy naprakész tudásanyagot tudjon átadni tanítványainak.

Az érdeklődők a csengeriattila@yahoo.com e-mail-címen, vagy a 0721.367.717-es telefonszámon jelentkezhetnek a csoportokba, vagy kérhetnek bővebb információkat a Labdarúgó Iskolánál zajló tevékenységről.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük