Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fociprogram a hétvégére

Fociprogram a hétvégére Sport

Sűrű a program az 1. ligában, ahol sorozatban harmadik győzelmére hajt a Sepsi OSK, amely szombaton délután, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának 5. fordulójában az FC Botoșani vendége lesz. A piros-fehérek márciusban először tudtak nyerni moldvai ellenlábasuk ellen, az akkori teljesítményt szeretnék most megismételni.

Az FCSB és az Academica Clinceni legyőzése után Botoșanit is bedarálná a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely mindenképp szeretne javítani a moldvaiak elleni mérlegén. A sepsiszentgyörgyi gárda az eddigi tíz egymás elleni találkozó során ugyanis mindössze egyszer tudta legyőzni szombati ellenlábasát, amellyel négy alkalommal döntetlent játszott, illetve ötször vereséget szenvedett. Az eddigi egyetlen piros-fehér siker nemrég, március közepén született, amikor Gabriel Vașvari büntetőjével és Tamás Nándor góljával diadalmaskodtak Botoșaniban. Leo Grozavu kellőképp felkészítette játékosait a sűrű menetrendre, akik szombaton mindent megtesznek azért, hogy hazahozzák mind a három pontot. A feleket öt pont választja el egymástól a rangsorban, a 30 pontos Sepsi OSK a negyedik, míg a legutóbb a Kolozsvári CFR-től 2–0-ra kikapó botosániak az ötödik helyről várják az összecsapást.

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgó 1. liga, rájátszás, 5. forduló, felsőház: szombaton 17.30-tól FC Botoșani – Sepsi OSK; vasárnap 21 órától Academica Clinceni – U Craiova; hétfőn 20.30-tól FCSB – Kolozsvári CFR. Alsóház: ma 17.30-tól Medgyesi Gázmetán – FC Argeș; szombaton 15 órától Aradi UTA – Chindia; vasárnap 13.30-tól Astra – Jászvásári Poli, 16 órától Voluntari – Hermannstadt, 18.30-tól Viitorul – Dinamo.

Ma a 18. fordulóval zárul a harmadosztályos pontvadászat, a Sepsi OSK II. hazai környezetben, míg a Kézdivásárhelyi SE idegenben száll harcba a győzelmet jelentő három pontért. A Sepsi OSK tartalékcsapata 15 órától a Brassói SR együttesét fogadja a sepsiszentgyörgyi Városi Stadionban. A két csapatot négy pont választja el egymástól, a brassóiak szeretnék bebiztosítani második helyüket, míg a jelenleg hatodik szentgyörgyiek is előrébb lépnének a tabellán.

Ennél jóval kényesebb helyzetben van a KSE, amely múlt szombati vereségével visszacsúszott az utolsó előtti, osztályozót jelentő helyre. A kék-fehér mezesek számára fel van adva a lecke, győzelmi kényszerben lépnek pályára a ligaharmadik Blejoi otthonában, amelytől az odavágón 3–1-re kaptak ki idehaza, ugyanakkor függenek a többi meccs eredményétől is. Mint ismeretes, a román szövetség változtatott az idei versenyrendszeren, és nem lesz egyenes kiesés a 3. Ligából. A tíz csoport utolsó két helyezettjei (9. és 10. helyezettek) osztályozót játszanak majd megyei bajnokokkal. A mezőnyhöz csatlakozik a tíz csoport leggyengébb 8. helyezettje is.

A 18. forduló programja, 5. csoport (ma 15 órától): Astra 2 – Székelyudvarhelyi FC, Barcarozsnyó – Plopeni, Sepsi OSK II. – Brassói SR, Brassói Corona – Brassói Kids, Blejoi – KSE.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük