Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fiúk és lányok is bokszolnak

Fiúk és lányok is bokszolnak Sport

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub vezetője, Huszár Árpád nemrégiben kérte fel Hadnagy Lászlót, hogy legyen a kézdivásárhelyi alegységhez tartozó vidéki csoportok edzője. Elmondása szerint ezzel egy gyerekkori álma vált valóra, hiszen nagyon szeret gyerekekkel foglalkozni, illetve a küzdősportok is nagyon közel állnak a szívéhez. Jelenleg Lemhényben és Esztelneken tart foglalkozásokat, ahonnan két fiút és két lányt már le is igazoltak.

– Honnan jött az ötlet, hogy ökölvívást oktass?

– Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub edzőjeként én vagyok a Kézdivásárhelyhez tartozó vidéki csoportok vezetőedzője. Gyerekkori álmom vált valóra, mikor Huszár Árpád gyergyószentmiklósi vezetőedző felajánlotta a lehetőséget, hogy indítsam el az edzéseket Kézdivásárhelyen és környékén. Nagyon szeretek gyermekekkel foglalkozni, és a küzdősportok is nagyon közel állnak a szívemhez. Az ökölvívó-edzőképzést Budapesten végeztem, a Budapesti Sportszövetségek Uniójánál, illetve Gyergyószentmiklóson is folyamatosan vannak továbbképzések az edzők számára.

– Kik járnak bokszolni? Bárki mehet a foglalkozásokra?

– Elsősorban a Böjte Csaba által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány napközi otthonaiba járó gyermekeknek tartok edzéseket, de bárki jöhet a foglalkozásra, akit érdekel a boksz világa.

Hirdetés
Hirdetés

– Hol zajlanak az edzések?

– Jelenleg Lemhényben és Esztelneken tartok edzéseket. Lemhényben a Szent Benedek Napközi Otthonban két csoportot alakítottunk ki: egyet az 5–9 éveseknek, és egyet a 9–14 éveseknek. A nagyok csoportjából két fiút már leigazoltunk, célunk, hogy nyáron eljussanak életük első versenyére, és helytálljanak ott. A gyerekek nagyon szorgalmasok, és sokat fejlődtek az edzések elkezdése óta. Számomra segítség, hogy a nevelők és a szülök is támogatják a gyermekeket az edzéseken való részvételben, és segítenek, amiben csak tudnak. Esztelneken a Szent Rita Napközi Otthonban kezdtünk, de a polgármesteri hivatalnak köszönhetően most már az esztelneki kultúrotthonban tarthatom az edzéseket. Itt heti három edzés van, ahol együtt gyakorol minden korosztály. Az esztelneki csoportból két lány van leigazolva, nyáron velük is szeretnénk versenyen részt venni. A három csoportba összesen negyven gyermek jár, de folyamatosan vannak új jelentkezők. A legkitartóbb gyerekekkel rendszeresen veszünk részt edzőtáborokban, amelyek helyszínéül Gyergyószentmiklós szolgál. Az edzőtáborok után a gyermekek az újonnan elsajátított gyakorlatokat és technikákat át tudják adni csapattársaik számára is. Huszár Árpád vezetőedző is rendszeresen jár edzéseinkre, és segíti munkánkat.

– Hogyan ítéled meg a román boksz jelenlegi helyzetét?

– Szerintem egyre jobb. Folyamatos a romániai képviselet a külföldi versenyeken, és újra életre kelt ez a sportág. Úgy gondolom, fontos megismertetni és megszerettetni a gyermekekkel az ökölvívást, és megmutatni minden szépségét. Azt vallom, a gyerekek fejlődésében sokat segíthet a sport. A Godako edzőit közös célok vezérlik, minél több romániai és nemzetközi versenyen szeretnénk eredményesen képviseltetni magunkat, és a nem túl távoli jövőben kijutni az olimpiára is. A tervem, hogy a kemény munka, amelyet belefektetünk ebbe a sportágba, meghozza gyümölcsét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások