Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Figyeljünk a tekésekre!

Két helyszínen is taroltak a Kézdivásárhelyi SE tekései, a veteránok, illetve a felnőtt csapat is idegenben versenyzett az elmúlt hétvégén.

A veterán tekések a Szeben megyei Váralján (Orlat) méretkeztek meg a 60 év feletti korosztály Román-kupájának 2. fordulójában. Szoros versenyben volt részük a céhes városiaknak, de jól vették az akadályokat, hiszen a legjobb tíz között három KSE-játékos nevét találjuk. A rangsor: 1. Jancsó Csaba (KSE) 516 ütött fával, 2. Gherasim Nicolae (Vajdahunyad) 515, 3. Haran Silvestru (Talmaciu) 507, 4. Kádár Imre (KSE) 505, … 10. Tóth László (KSE) 493. A veteránok legközelebb november 23-án versenyeznek Ploieştien, az egyéni/sprint és tandem versenyszámokban.

A tekeszakosztály felnőtt csapata sem maradt kihívások nélkül, Marosvásárhelyen a Román-kupa 2. körében voltak érdekeltek. A rangsor: 1. Kolozsvári CFR 3310 ütött fa, 2. CSM Marosvásárhely 3130, 3. Elektro Marosvásárhely 3058, 4. Kézdivásárhelyi SE 3027. A kézdivásárhelyiek 31 fával maradtak le az Elektro játékosaitól, ami azt bizonyítja, hogy jó úton haladnak. „A kolozsvári és marosvásárhelyi versenytársak rutinosabbak, több a tapasztalatuk, de lám-lám, kezdjük behozni a lemaradásunkat a sok edzésnek és versenynek köszönhetően. A játékosok komolyan veszik a felkészülést, elértük azt a szintet, hogy miután oda-vissza Kolozsvárig utazunk tíz órát, versenyzünk még hármat, hazaérünk, és első dolguk, hogy kérik a hétfői technikai edzést. Jót tett a horvátországi nemzetközi torna a verseny- és csapatszellemnek” – részletezte érdeklődésünkre Várdó Olivér, a szakosztály vezetője.

Hirdetés
Hirdetés

A KSE tekései azért kénytelenek a hazai mérkőzéseket is Kolozsváron játszani, mivel idéntől a Nemzetközi Tekeszövetség (WNBA) kötelezi az országos élvonalban induló csapatok számára a négysávos lemezpályát. Ezzel szemben a céhes városban csak kettős pálya van, így nagy szükség lenne a bővítésre, hogy tekézőink megfelelő körülmények között készülhessenek a megmérettetésekre, és ne legyenek rákényszerítve a felesleges kiszállásokra.

A tekecsapat november 16-án Kolozsváron látja vendégül a Petrilai bányaváros csapatát a bajnoki pontvadászatban, céljuk egyértelműen a győzelem. Az utánpótlás sem marad le a sorból, az ifik november 9-én Jászvásárt fogadják.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük