Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Feszes a tempó

Lassan követhetetlen, a koronavírus-járvány miatt melyik meccset játsszák le és melyiket halasztják el a román labdarúgó élvonalban. A Sepsi OSK-t is érintették a változások, a halasztások miatt a bajnokság szervezői lapzártánk utáni, késő esti időpontra tették át a háromszékiek vasárnap délutáni mérkőzését.

Hirdetés
Hirdetés

Szombaton az FC Viitorul fogadta és győzte le 4–1-re a Chindia Târgoviște együttesét a playout 11. fordulójában, ezzel pedig Gheorghe Hagi alakulata matematikailag is bebiztosította első helyét az alsóházi rájátszásban.

Ami a felsőházat illeti, az utolsó előtti forduló nyitányaként a Medgyesi Gázmetán 1–0-ás vereséget szenvedett hazai pályán egy olyan FCSB ellen, amelynek színeiben egy adott pillanatban tíz (!) U21-es játékos volt a pályán, ami új rekordnak számít az I. ligában. A Szeben megyei alakulat továbbra is nyeretlenül áll az utolsó helyen a rájátszásban (hat vereség, három döntetlen), egyébként pedig az egyetlen csapat a felsőházban, amely lejátszotta az eddigi összes mérkőzését a playoffban, így Dusan Uhrin jr. edző legénysége szombaton halasztás nélkül zárhatná az idényt.

A 9. fordulóban kellett volna rendezzék a Kolozsvári CFR–FC Botoșani mérkőzést is, viszont a címvédőnél elszaporodott koronavírus-esetek száma miatt a liga halasztotta a találkozót. A CFR-nek ez a második halasztott bajnokija a járvány miatt, ezt megelőzően a FCSB ellen sem léphettek a pályára. Újabb halasztás viszont szóba sem jöhet, mivel a labdarúgóligának augusztus 3-áig kell közölnie az UEFA-val az európai kupasorozatokban induló együttesek neveit. A feszes tempó miatt a kolozsvári együttes hat nap alatt három összecsapást vívhat a bajnokság végén: kedden az FC Botoșani, pénteken az FCSB elleni elhalasztott meccseket, augusztus 3-án, hétfőn pedig az esetleges „bajnoki döntőt” az U Craiovával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük