Felhívás!

Fennállása legjobb eredményét érte el az OSK

Fennállása legjobb eredményét érte el az OSK Sport

Sokgólos mérkőzésen szenvedett vereséget a Sepsi OSK, az ezúttal zöld mezben játszó piros-fehérek az Astra Giurgiu otthonában hajtottak fejet a szezonzárón. Bár a klub fennállásának legjobb eredményét jelenti az idény végi hatodik hely, a csapat 2019-es teljesítménye kívánnivalót hagy maga után: mindössze öt pont a mérlegük, egy győzelem a Gázmetán ellen, és két döntetlen a Viitorullal szemben.

Az egyes játékosok idő előtti távozása okán meglehetősen megfogyatkozott sepsiszentgyörgyi alakulat emelt fővel állt ki a szezon utolsó meccsén a kupadöntőre készülő Astra ellen, de csakhamar hátrányba került. A 13. perc szerencsét hozott a hazaiaknak, a horvát Filip Mrzljak fejelt hálóba (1–0). Nem kellett sokat várni a második találatra sem, Balaure senkitől sem zavartatva értékesítette a Moisetől kapott remek passzt (2–0). Az OSK a félidő hajrájában mutatta ki a foga fehérjét, előbb Rudol szabadrúgása rezegtette meg a kapufát, majd Tandia törte meg a hosszú gólaszályát, három hónap után talált ismét kapuba (2–1).

Térfélcsere után is a hazaiak futballoztak eredményesebben, Moise visszaállította a kétgólos különbséget (3–1). A 74. percben Marin Barbu pályára küldte Baláska Etelét, aki így mindössze tizenhat évesen debütált az élvonalban. A végeredményt Erico öngólja állította be: 3–2.

A rájátszásban mindössze egy pontot termelt a szentgyörgyi együttes, ezzel a play-offbeli eddigi leggyengébb teljesítmény kétes hírnevét „érdemelve ki”, korábban a Marosvásárhelyi ASA múlta alul önmagát a bajnokság végső szakaszában, igaz, ők a 2015–16-os szezonban három döntetlent átlagoltak.

– Dicséretet érdemel a csapat mindazért, amit az alapszakaszban véghezvitt. Ez a hatodik hely előkelő helyezés a mi kis városkánknak. Ugyanakkor, érthető módon, csalódást keltő a play-offbeli hozzáállás és teljesítmény. Le kell vonnunk ebből a tanulságot, hogy a jövőben ez ne fordulhasson elő. A hatodik helynél jobbat is el lehetett volna érni, de ez az időelőtti megelégedés sokba került. Ma 11-en voltunk, egy tartalék és két tizenhét éves gyerek. Csak azt sajnálom, hogy nem kezdőként neveztem őket – nyilatkozta a mérkőzés után az ideiglenes vezetőedző, Marin Barbu.

Labdarúgó I. liga, felsőházi rájátszás, 10., utolsó forduló: Astra Giurgiu–Sepsi OSK 3–2 (2–1).

Giurgiu, Marin Anastasovici Stadion. Vezette: Ionuţ Coza (Cernica). Astra: Lázár – Radunović (Dima, 70.), Erico, Bejan, Butean – Moise, Mrzljak (Chiriac, 83.), Biceanu (Begue, 70.) – Balaure, Alibec, Gheorghe. Vezetőedző: Costel Enache. Sepsi OSK: Niczuly – De Moura (Baláska, 74.), Rudol, Jovanović (Hamed, 38.), Ștefan – Carnat, Velev, Karnyicki, Khamis – Tandia, Sîntean (Popescu, 66.). Vezetőedző: Marin Barbu. Gólszerzők: Mrzljak (13.), Balaure (27.), Moise (63.), illetve Tandia (43.), Erico (90+2. – öngól). Sárga lap: Sîntean (45.), Khamis (60.), Hamed (65.), Rudol (76.).

 

A play-off végső rangsora:

 1. CFR 10 7      2      1      15–4        50
 2. FCSB 10    7      2      1      18–6        48
 3. Viitorul 10    6      2      2      18–10      39
 4. Krajova 10    4      1      5      8–10        36
 5. Astra 10    2      0      8      6–20        27
 6. Sepsi 10    0      1      9      5–20        20
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. május 22., 10:19
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Gratulálok az elért eredményhez.Viszont ami a play-off -ban törént az elég szégyenletes.Főleg az utolsó három mérközésen mutatottak.Bár nem vagyok egy Neagoe rajongó,azért megvárhatták volna,a bajnokság végét vele.Barbu mester,mint egy szenilis bohóc,úgy nyilatkozgatott,úgy rakta csapatát a pályára.Egy első ligás csapatnál,11-en lenni az utolsó mérközésen?Hát nem profi hozzáállás az biztos,úgy a vezetőség,mint a szakmai stáb részéről egyaránt.Ja,hogy játszodtak fiatalok is,az utolsó mérközésen.Szegények,mentek ,mint pók a falon.Csak épp a játékhoz nem sok közük volt.Na,persze nem is várta tőlük senki.Nem lehet a Hagi fiataljaival egy napon emlegetni.De nem ez a probléma.Ez majd alakul(hat).Szóval az Astra ellen mint egy IV.ligás csapat.Nem számít az eredmény ,csak megjelelnjünk,legyünk tizenegyen.Mondják a vezetők,hogy a célokat elérték. Amikor felérünk egy hegyre, nem a célt találjuk meg, hanem újabb csúcsokat. Mindig vannak újabb csúcsok.Kis odafigyeléssel lehetett volna play-off -ban újabb csúcsokat találni.Leglább megpróbálni meghódítani azokat.És nem az elégedetlenség szól belőlelm,hanem az idei semmittevés.De ha a közelállóknak jó,én is el kell fogadjam.Elvégre mint OSK szimpatizáns,maximum a véleményemet adhatom.Sok sikert a következő évre.