Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Feltételekkel focizhatnak

Feltételekkel focizhatnak Sport

Zöld utat kapnak a Megyei Labdarúgó Egyesületek, hogy a következő másfél-egy hétben megrendezzék azokat a tornákat, ahol eldőlhet a bajnoki cím, és az osztályozós hely sorsa. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) közzétette a megyei bajnokságokban, illetve az amatőr ligákban érdekelt csapatok számára jóváhagyott protokollt.

Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 1-én, 5-én, illetve 9-én rendezik a labdarúgó III. ligáért kiírt osztályozót, ám a legtöbb megyei bajnokságban még nem dőlt el, hogy ki fogja képviselni az adott megyét a selejtezőben. Nem így Kovászna megyében, ahol az aktuális állás szerint vetettek véget a IV. ligának, és a magabiztosan vezető Sepsi OSK II-t kiáltották ki győztesnek. Annak érdekében, hogy a megyei szövetségek le tudják szervezni a megyei bajnokságokból hátralevő meccseket, illetve a Román-kupa megyei szakaszát, a szakszövetség megkésve bár, de kidolgozott egy protokollt számukra.

A legfontosabb a felkészülés-, illetve a mérkőzések előtti koronavírus-teszt, de sok más feltételnek is eleget kell tennie annak a csapatnak, amely hivatalos mérkőzéseket szeretne játszani a következő hetekben. A jegyzőkönyv szerint ezen a szinten a szigorú egészségügyi szabályok betartásával 98 személy vehet részt egy mérkőzésen, ebből 64-en mehetnek be a pálya területére, 24-en a lelátón foglalhatnak helyet, tíz csendőrnek pedig a stadion be- és kijáratainál kell szolgálatot teljesítenie. A stadionok és környéke zónákra van osztva, ahol pontos számokban van meghatározva, hogy hol hány személy és kik tartózkodhatnak.

A pályán és környékén a játékosok és a szakmai stáb, kiegészülve a bírókkal, az egészségügyi személyzettel, labdaszedőkkel, egy fotóssal, őrző-védőkkel stb., összesen 64 személy. A második zóna a lelátó lesz, ahol összesen 24 személy tartózkodhat: egészségügyi személyzet, megfigyelők, sajtó, csendőrség, rendőrség stb. A harmadik zóna a stadionon kívüli, ahol 10 csendőr jelenléte kötelező.

Háromszéken egyedül a Román-kupa megyei szakaszát nem függesztették fel a járványügyi helyzet miatt, a sorozat a negyeddöntőkkel kellene folytatódjon, azonban Oláh József, a Kovászna megyei Megyei Labdarúgó Egyesület vezetője szerint ez a jelenlegi szigorú előírások miatt szinte lehetetlen. „Amatőr futballról beszélünk, olyan csapatokról, amelyek eddig is szűkös költségvetéssel rendelkeztek. Nagyon nehéz betartani az szabályokat, és mivel ezek figyelmen kívül hatása óriási büntetéseket von maga után, így az érintettek nem szívesen tennék ki magukat ennek egyelőre. Inkább várakozó álláspontra helyezkedünk, hátha idővel enyhítenek a feltételeken, és akkor folytatjuk a megyei kupasorozatot, gyakorlatilag egy hét alatt le tudnánk bonyolítani az egészet” – fogalmazott lapunknak. Oláh József kifejezte abbéli reményét is, hogy a szigorításokkal nem lehetetlenítik el az amatőr labdarúgást, és augusztus közepétől megkezdhetik a következő idényt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük