Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felőrölték a Sepsi–SIC-et

Felőrölték a Sepsi–SIC-et Sport

Hazai pályán játszotta a 2017-es év első mérkőzését a Sepsi –SIC női kézilabdacsapata, amely az A-osztályos pontvadászat 10. fordulójában a jó erőkből álló Nagybányai Minaurt látta vendégül vasárnap délben a Szabó Kati Sportcsarnokban. A zöld-fehér mezes házigazdáknak nem tett jót a hosszú bajnoki szünet, nem tudták tartani a lépést a vendégekkel, súlyos vereséget szenvedtek.

A lehető legjobban indult a találkozó a sepsiszentgyörgyi együttes számára, első támadását sikerült góllal befejeznie, sőt, Hageanu gólja után Bălăceanu is beköszönt, így az első két perc után 2-0-ra vezetett a Sepsi–SIC. A vendégek a 3. percben szerezték első góljukat Tecar révén, amit újabb két hazai találat követett Pătrânjel és Mátis jóvoltából az 5. percben már 4-1 volt az állás. 4-2-nél a zöld-fehérek kihagytak egy hétméterest, a nagybányaiak viszont ellentámadásból, majd egy gyors labdaszerzést követően is bevették Rofel kapuját, így a 8. percben 4 kiegyenlítettek. Ezt követően felváltva potyogtak a gólok, egészen a 15. percig, amikor a mérkőzés során először vette át a vezetést a Minaur (8-9).

Vida Attila időkérése hasztalannak bizonyult, az első félidő hátralevő részében szinte semmi sem jött össze a mieinknek, játékuk szétesett, sem védekezésben, sem támadásban nem tudtak felnőni az ellenfél szintjére, amely egyre csak termelte a gólokat. A hazaiak újabb időkérése sem hozta meg a várt eredményt, 15 perc alatt mindössze kétszer tudott betalálni a Sepsi–SIC. Mindkét alkalommal Mátis Zita keze sült el, aki viszont nem kötött barátságot a kapufákkal ezen a meccsen, az elhibázott lövései majdnem mind onnét pattantak ki…

A második játékrész 10-20-as állásról kezdődött, és kísértetiesen hasonlított az elsőre. Összeszedetten, a végig megbízhatóan játszó Bălăceanu góljával kezdett a Sepsi–SIC, majd Mátis két, emberhátrányban szerzett találata csillantotta meg a reményeket (13-21). A 38. percben, 15-24-nél a vendégek kértek időt, majd egészen a 46. percig állandósulni látszott a két együttes közti tízgólos különbség. A végjátékot azonban már nem bírta a Sepsi–SIC, szétesett a védelme, a vendégek minden hibát kihasználtak, így a végére már közte 19 lett a különbség.

Meglátszott a teljesítményükön, hogy közel két hónap elteltével ez volt az első bajnokijuk, erőnlétileg és taktikailag sem bírták a nagybányaiak által diktált tempót, azonban voltak biztató momentumok, amelyekből lehet építkezni a továbbiakban.

Sepsi–SIC – Nagybányai Minaur 25-44 (10-20).

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: M. Pârvu (B), M. Potirniche (BZ).

Sepsi–SIC: Rofel – Bălăceanu 7, Hageanu 3, Mátis 7, Tăbăcaru, Voloncs 2, Pătrânjel 1 (Lăcătuş 3/3, Bodó 2, Roşu, Saláta, Bratoşin, Györkovács, Balogh). Edző: Vida Attila.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük