Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fellelkesülve várják a rajtot

Fellelkesülve várják a rajtot Sport

A Sepsi OSK Temesvári Poli elleni összecsapása indítja a 2018-as futball­idényt a román élvonalban, a találkozót pénteken 18 órától szurkolhatjuk végig. Mint ismeretes, a szükséges engedélyek hiányában a Sepsi OSK kénytelen Ploieşti-en lejátszani soron következő két hazai mérkőzését, így a piros-fehérek már ma elutaztak a prahovai megyeszékhelyre, hogy szokják a helyszínt.
A Sepsi OSK sepsiszentgyörgyi székházában tegnap sajtótájékoztató keretében Eugen Neagoe vezetőedző, Bokor János sportmenedzser és Fülöp István középpályás számoltak be a csapatot érintő újdonságokról. Nea­goe kiemelte, zsúfolt időszakon vannak túl, az antalyai edzőtábor megerőltető volt a játékosoknak, ahol komoly fizikai alapozást tartottak a rendszeres edzőmérkőzések mellett. A szakember szerint elkerülhetetlen volt a kereterősítés annak érdekében, hogy teljesíteni tudják a klub célkitűzését, éspedig a bennmaradás kiharcolását.

Még össze kell csiszolódniuk
– A keretcsere már első perctől felvetődött részemről, az utolsó forduló után ki is jelentettem, hogy 12–14 új játékosra lesz szükségünk, és szeretném megköszönni a klubvezetésnek, hogy hatalmas erőfeszítéseket tettek ennek érdekében. Meggyőződésem, hogy sokkal jobb a keretünk, mint ősszel. Olyan játékosokkal írtunk alá szerződést, akiket már ideérkezésem óta, azaz novembertől figyelemmel kísértünk, egyeseket ismertem közülük – árulta el Neagoe, aki több taktikai felállást is kipróbált az edzőtáborban, ugyanakkor szeretné, ha több idő állna rendelkezésükre ahhoz, hogy összeszokjanak.
Az edző szerint készek az első meccsre. Átbeszélte velük, mit vár el tőlük, mindannyian értékes labdarúgók, legtöbbjük komoly tapasztalattal rendelkezik, ezért bízik a jó teljesítményben.
– Sajnálom, hogy nem itthon játszunk, leginkább a szurkolók miatt, de biztos vagyok benne, hogy azok, akik igazán szeretik ezt a csapatot, és tudom, sokan vannak ilyenek, minden erőfeszítést megtesznek, hogy mellettünk legyenek Ploiești-en is – folytatat Neagoe. – Szükségünk van rájuk, az ő segítségükre, hogy megszerezzük a három pontot. A győzelem a cél Temesvár ellen, akkor is, ha nem lesz könnyű.

„Megerősítettük a védelmet”
Fülöp István középpályás úgy véli, az újonnan érkezettek könnyen beilleszkedtek a csapatba, és készen állnak arra, hogy megmutassák, mire képesek.
– Jó edzőmeccseket játszottunk, ezeken kevés gólt kaptunk, ami biztató, ezentúl pedig arra törekszünk, hogy egyre több találatot szerezzünk, meccseket nyerjünk – fogalmazott.
Bokor János sportmenedzser kiemelte, nagyon jó körülményekre találtak a kényszermegoldásként szolgáló Ploieşti-en, és biztos benne, hogy az újonnan leigazoltak segítségükre lesznek a bennmaradásért folyó küzdelemben.
– Olyan játékosokat csábítottunk ide, akik előző csapataiknál már bizonyítottak, élükön Rîmniceanu kapussal, aki bajnok volt az előző szezonban a Viitorullal. Alaposan megerősítettük a védelmet, Dalmau, Viera, Obsivac és Sato biztonságot nyújt majd hátul, a középpályán is szükség volt erősítésre, hogy látványosabb és ötletesebb legyen a játékunk, csakúgy, mint támadásban, a két csatártól, Kukutól és Simonovskitól gólokat várunk, és azt, hogy eldöntsék a mérkőzések sorsát. Sajnos, utóbbi körülbelül egy hónapig nem lesz bevethető. A skót élvonalból érkező Nick Ross jelenleg próbaidős, ha beválik, vele is szerződést kötünk – nyilatkozta Bokor, nem zárva ki azt a lehetőséget, hogy még egy középpályás csatlakozik a piros-fehérekhez.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük