Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Félelmetes ráadáspercek

Félelmetes ráadáspercek Sport

Japán elleni drámai nyolcaddöntős győzelmével világbajnokságon 48 éve nem látott bravúrt hajtott végre a belga labdarúgó-válogatott. A 22 mérkőzés óta veretlen belgák hétfőn a 94. percben szerzett góllal jutottak be a negyeddöntőbe, pénteken Brazíliával találkoznak Kazanyban.

Legutóbb 1970-ben tudott 0-2-es hátrányból fordítani vb egyenes kieséses szakaszában egy válogatott, akkor az NSZK győzte le így Angliát: a Nationalelf 2-0-ról fordított, és a 2-2-es rendes játékidőt követően a hosszabbításban 3-2-re verte a címvédőt. A Vörös Ördögök még mindig százszázalékosak a mostani tornán, és 12 szerzett góljukkal (a legtöbb a vb-n) beállították az 1986-os vb-t negyedik helyen zárt belga csapat rekordját.
Belgium Japánnak lőtt 94. perces gólja egyébként már a kilencedik olyan győztes találat volt az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, amely a 90. percben vagy az után született. A 2014-es brazíliai tornán összesen nyolc ilyen gólt jegyeztek, s ebben már benne voltak azok a találatok is, amelyek a 2×15 perces hosszabbításban estek. Korábban egyetlen vb-n sem született ilyen sok késői győztes gól, mint a mostanin.
Tegnap Svédország csatlakozott elsőként a legjobb nyolchoz, miután 1-0-ra legyőzte Svájcot. A Kolumbia–Anglia párbaj lapzártánk után kezdődött. Ma és holnap szünnap lesz a vb-n. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük