A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Félelmetes ráadáspercek

Félelmetes ráadáspercek Sport

Japán elleni drámai nyolcaddöntős győzelmével világbajnokságon 48 éve nem látott bravúrt hajtott végre a belga labdarúgó-válogatott. A 22 mérkőzés óta veretlen belgák hétfőn a 94. percben szerzett góllal jutottak be a negyeddöntőbe, pénteken Brazíliával találkoznak Kazanyban.

Legutóbb 1970-ben tudott 0-2-es hátrányból fordítani vb egyenes kieséses szakaszában egy válogatott, akkor az NSZK győzte le így Angliát: a Nationalelf 2-0-ról fordított, és a 2-2-es rendes játékidőt követően a hosszabbításban 3-2-re verte a címvédőt. A Vörös Ördögök még mindig százszázalékosak a mostani tornán, és 12 szerzett góljukkal (a legtöbb a vb-n) beállították az 1986-os vb-t negyedik helyen zárt belga csapat rekordját.
Belgium Japánnak lőtt 94. perces gólja egyébként már a kilencedik olyan győztes találat volt az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, amely a 90. percben vagy az után született. A 2014-es brazíliai tornán összesen nyolc ilyen gólt jegyeztek, s ebben már benne voltak azok a találatok is, amelyek a 2×15 perces hosszabbításban estek. Korábban egyetlen vb-n sem született ilyen sok késői győztes gól, mint a mostanin.
Tegnap Svédország csatlakozott elsőként a legjobb nyolchoz, miután 1-0-ra legyőzte Svájcot. A Kolumbia–Anglia párbaj lapzártánk után kezdődött. Ma és holnap szünnap lesz a vb-n. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.