Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fél-Ironmant nyert a szentgyörgyi vasember

Fél-Ironmant nyert a szentgyörgyi vasember Sport

A sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor győzelmével zárult az április 15-ei, tajvani Taitung Puyuma fél-Ironman. A háromszéki vasember másfél hónapot a tajvani Phuket-szigeten levő modern holland edzőközpontban edzőtáborozott, mintegy megalapozva az előtte álló idényt.

Hirdetés
Hirdetés

A felkészülési időszakot versennyel kívánta megkoronázni, így esett a választása a Taitung fél-Ironmanre, ahol közel 350-en álltak rajthoz. A versenyzőknek 1,9 kilométer úszást, 90 kilométer kerékpározást és 21 kilométer futást kellett teljesíteniük. Bár Zsombor fáradtan érkezett a viadalra, sikerült a maximumot nyújtania, 4:16:05 órás idejével mindenkit maga mögé utasított. Az első próbát 29:13 perc, a másodikat 2:19:11 óra, a harmadikat 1:29:34 óra alatt tudta le.

„Az úszást talán kicsit túl nyugodtan fejeztem be, 4. helyen kezdtem a kerékpározást, de 10 km után már második voltam. Féltávnál szóltak, hogy 6 perccel halad előttem, ám nyugodt maradtam, csak magamra akartam figyelni. Az utolsó próba annyira jól sikerült, hogy már a nyolcadik kilométerben átvettem a vezetést, és nem is engedtem ki a kezemből. Nagyon örülök az eredménynek, az idők rendben vannak, főleg egy fárasztó edzőtábor után” – nyilatkozta lapunknak az újdonsült győztes. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük