Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fed-kupa: nem jutott a döntőbe Románia

Fed-kupa: nem jutott a döntőbe Románia Sport

Drámai mérkőzésen 5:7, 6:3, 6:4 arányú vereséget szenvedett a Simona Halep, Monica Niculescu alkotta páros a Caroline Garcia, Kristina Mladenovic összetételű kettőstől a Fed-kupa Rouenben játszott elődöntőjében, így 3-2-es győzelemmel Franciaország jutott a fináléba.

A párharcot eldöntő ötödik mérkőzésen mindkét páros mindent beleadott, a szerencse végül a franciákra mosolygott.

Garcia és Mladenovic jobban megőrizték frissességüket a meccs végére, és 2 óra 37 perc alatt szerezték meg a győzelmet. A döntő szettben, miután fej-fej mellett haladt a két páros, és úgy értek el 4:4-ig, hogy mindkét duó 3-3 bréklabdát mentett, a kimerült Simona Halep volt, aki elveszítette adogatását, hisz vasárnap három órát már játszott egyesben is, Garcia és Mladenovic kihasználta az ajánlkozó lehetőséget és behúzta a játszmát.

Hirdetés
Hirdetés

Szombaton Simona Halep 6:3, 6:1-re legyőzte Kristina Mladenovicot, majd Mihaela Buzărnescu 6:3, 6:3-as vereséget szenvedett Caroline Garciától. A vasárnapi játéknap első egyéni találkozóján Halep drámai mérkőzésen 6:7 (6), 6:3, 6:4-re legyőzte Garciát, majd Pauline Parmentier 6:3, 2:6, 6:2-re verte Irina Begut.

A Franciaország és Románia közötti Fed-kupa-elődöntőnek a 4.976 fős befogadóképességű roueni Kindarena ad otthont. Franciaország csapatát Alize Cornet, Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Kristina Mladenovic és Fiona Ferro alkotják, míg Romániát Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu és Raluca Olaru képviselték.

Románia második alkalommal játszik Franciaország ellen a Fed-kupában. Az első találkozóra 1976-ban került sor, amikor a Virginia Ruzici, Florenţa Mihai összetételű román csapat 3-0-ra nyert Franciaország ellen Philadelphiában (USA), az Egyesült Államok – Ausztrália döntőt követő vigasz-tornán.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük