Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ezüstérem Romániának

Ezüstérem Romániának Sport

Az elmúlt hétvégén Moszkvában zajlott mindhárom szakág számára a birkózóválogatottak Európa-kupája, amelyen a kontinentális ranglista négy legjobb nemzeti együttese vehetett részt. Női birkózásban a sepsiszentgyörgyi Incze Krisztát is soraiban tudó román női birkózó-válogatott remekelt, első alkalommal érmet szerezve a rangos megmérettetésen.

 

A romániai küldöttség az előírásoknak megfelelően nyolc súlycsoportban nevezett versenyzőt a nemzetközi viadalra, a sepsiszentgyörgyi birkózótehetség egy vereség mellett egy győzelmet tett hozzá a sikerhez. Románia a nyitókörben az Azerbajdzsán elleni 4-4-es döntetlennel indított, a 63 kg-os súlycsoportban versenyző Kriszta 3-1 arányban fejet hajtott Elmira Gambarovával szemben. A későbbi győztes Oroszország ellen nem termett babér birkózóinknak, sima 8-0 arányú vereséget szenvedtek – a háromszéki kiválóság ebben a körben nem volt érdekelt. A zárószakaszban Ukrajnával mérték össze erejüket a mieink, és 6-2 arányban megnyerték az összecsapást. Incze Kriszta is hozzátette a maga részét a győzelemhez, 3-1-re diadalmaskodott Julia Liszovszkával szemben. Románia ezüstérmet szerzett, a válogatott először léphetett dobogóra ezen a viadalon.

A női birkózó Európa-kupa végeredménye: 1. Oroszország 3 pont, 2. Románia 2 pont, 3. Azerbajdzsán 1 pont, 4. Ukrajna 0 pont.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük