Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ezüstérem Jászvásárnak

Ezüstérem Jászvásárnak Sport

A tavalyi ezüstérem után újra második helyen zárta a 2016–2017-es román tekebajnokságot az árkosi Veres Gyula és csapata, a Jászvásári CFR Olimpia. A moldvaiak vasárnap 6–2 arányban hajtottak fejet a Kolozsvári CFR elleni döntőben.

A kolozsvári rájátszáson a házigazdákon és jászvásáriakon kívül a Marosvásárhelyi Elektromaros és az Inter Petrilla volt még érdekelt. A pénteki selejtezők után alakultak ki az elődöntők párosításai: Veresék az Elektormaros együttesével, míg a kincses városiak Petrilla csapatával kerültek szembe. A papírformát érvényesítette a két esélyesebb alakulat, így Kolozsvár és a Jászvásár jutott be a vasárnapi döntőbe, amelyet a moldvai tekések 2–0-s előnyről kezdtek, ám végül 6–2-re elveszítettek. Kolozsvári színekben Bogdan Dudaș (666 fa) és Robert Merza (647 fa), míg a jászvásáriaktól Veres Gyula (632 fa) és Ion Cercel (613 fa) volt a párharc legjobbja. A bronzmérkőzésen a vásárhelyiek bizonyultak jobbnak. Az országos tekebajnokság végeredménye: 1. Kolozsvári CFR, 2. Jászvásári CFR Olimpia, 3. Marosvásárhelyi Electromureș, 4. Inter Petrilla.

– Úgy gondolom, elégedettek lehetünk a második hellyel, mivel miután tavalyelőtt megnyertük a bajnokságot, a játékosok java szétszéledt. Míg Jászvásár gyengült, addig Kolozsvár összegyűjtötte a legjobbakat – fejtette ki lapunknak az újdonsült ezüstérmes Veres Gyula.

A bajnokság új idénye szeptember 9-én kezdődik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük