Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ezüst és bronz az Eb-ről

Ezüst és bronz az Eb-ről Sport

Huszonhat ország kiválóságai mérték össze erejüket október 26–29. között Bukarestben, az U18-as és U21-es korosztályúak számára kiírt dzsiudzsicu Európa-bajnokságon, ahol két sepsiszentgyörgyi is felállhatott a dobogóra.

 

Vlad Lașcu, a sepsiszentgyörgyi MSK sportolója ezüstéremmel vigasztalódhatott, miután elveszítette az U18-as korosztály 55 kg-os súlycsoportjának döntőjét a küzdő versenyszámban. A román válogatott tagjaként első meccsén a korosztály tavalyi belga világbajnokát, Lodens Ryant győzte le, majd a lengyel Sikora Oskart is két vállra fektette, ezt követően pedig az idei világbajnokságon ezüstérmes olasz Luna Salvatoret múlta felül. Az elődöntőben 28 másodpercre volt szüksége, hogy kiütéssel (full-ippon) nyerjen az orosz Vládimir Knyazev ellen, a fináléban viszont szoros küzdelemben, egypontos különbséggel maradt alul a szintén orosz Galiautdinov Denisszel szemben. A szentgyörgyi sportoló földharcban (ne-waza) hetedik lett.

Az MSK színeiben az U18-as korosztályú Tudor Moga (60 kg) földharcban kilencedik lett. A szintén sepsiszentgyörgyi Show Time SK számára Ştefania Popa (U18, -48 kg) nyert bronzérmet küzdelemben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük