Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Everest-próba Sugásban

Huszonnégy óra alatt összesen 137-szer mentek fel a hétvégén Sugásba és vissza (ez összesen tíz méter híján 37 kilométer szintkülönbséget jelent) a csapatok a Fitness Tribe által szervezett Sugás 24H akció keretében. A legtöbbször a Daniela Csoma – Răzvan Schuler páros tette meg a távot, ők húszszor mentek fel és le, egy sportoló Everest-próbát teljesített.

Már a startnál több mint ötvenen voltak jelen, de a szám nap közben több mint hatvanra emelkedett. A feladat az volt, hogy 24 óra alatt legalább egy párosnak folyamatosan menni kellett (az órát a párosok választhatták ki), és az nyert, aki a 24 óra alatt a legtöbbször tette meg a távot. Ez a Daniela Csoma – Răzvan Schuler párosnak sikerült, akik nem kevesebbszer, mint húszszor fordulták meg magukat a Csaba-forrás és az Erzsébet-forrás között. A második helyen megosztva a Lurtz László, Fodor István és a Tompa Ernő, Torjai István duó végzett 13 körrel, a harmadik a Simon István, Marton Ede páros lett, 11 körrel. A legtapasztaltabb résztvevő Tompa Ernő, a legfiatalabb Astilean Alexia volt.

Oláh Botond és Koncz Alexandru az Everest-challenge-re vállalkozott. Ez azt jelenti, hogy 24 óra alatt a Föld legmagasabb csúcsának magasságával egyenlő – Mount Everest 8.848 méter – hegyet kell megmászni. Ez legkevesebb 44 turnust jelent a Csaba-forrás és a Sugás-tető között. Mindkét fiatalember azt mondta: határaikat próbálják feszegetni. Oláh Botond hozzátette: most kell ilyeneket véghez vinni, mert „ha az ember kerekesszékbe jut, akkor nehezebb lesz”. A próbát végül Koncz Alexandrunak (Sasa) sikerült teljesítenie.

Nyerni, mindenki nyert, hisz kint volt a szabadban és biciklizett. A csapatok, a támogatók jóvoltából egy finom tokánnyal próbálták feloldani az esetleges izomlázat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük