Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Everest-próba Sugás felé

Everest-próba Sugás felé Sport

Két fiatalember készül az Everest-próba teljesítésére hétvégén a Sugás 24H akció keretében. A Fitness Tribe által szervezett eseménynek az a célja, hogy 24 óra alatt minél többször felmenjenek kerékpárral Sugásfürdőre és vissza.
Az Everest-challenge még ennél is cifrább. Arról szól, hogy 24 óra alatt annyi hegyet kell megmászni, mint a Föld legmagasabb csúcsának, a mostanában egyre inkább Csomolungmaként emlegetett Mount Everestnek a tengerszint feletti magassága, azaz 8848 métert. Ez egyszerű hármasszabállyal azt jelenti, hogy a két vállalkozónak, Oláh Botondnak és Koncz Alexandrunak negyvennégyszer kell megjárniuk a Csaba-forrás – Sugás tető közötti rész (ők nem ereszkednek le Sugásfürdőre) 201 méteres szintkülönbséget. Ez barátilag, óránként átlagosan két fordulatot jelent, ha nem pihennek többet, mint két órát a 24-ből…
A Sugas 24H versenybe benevezett 24, egyenként két személyből álló csapat választhatott a rendelkezésre álló 24 órából, amely alatt vállalta, hogy a Honvéd-kút és az Erzsébet-forrás között fog biciklizni. Ezen a kötelező egy órán kívül annyiszor mehet fel és le, ahányszor csak akar. A győztes csapat az lesz, amely 24 óra alatt a legtöbbször teljesíti a távot.
Rajtuk kívül akárki indulhat, aki ki szeretné próbálni, hányszor tud felmenni Sugásfürdőre, az összesítésbe ez is beleszámít. Az „amatőröknek” természetesen nincs időhöz kötve az indulásuk, akkor mennek, amikor akarnak – akár éjjel is.
A szervezők nyomatékosítnak: a gépkocsivezetőket figyelmeztetik ugyan, hogy több biciklissel találkozhatnak, mint általában, de a forgalmat nem zárják le, ezért a sisak, láthatósági mellény, első-hátsó lámpa használata és a forgalmi rendszabályok betartás kötelező. Az esemény szombat reggel 10 órától vasárnap reggel 10 óráig tart. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük