Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Európai csapat a döntőben

Európai csapat a döntőben Sport

Anglia büntetőpárbaj után jutott tovább Kolumbia ellen az oroszországi labdarúgó világbajnokság utolsó nyolcaddöntőjében. A rendes játékidőben Kane révén szereztek vezetést, de a kolumbiaiak a 93. percben egyenlíteni tudtak. A párbak során csak egy angol hibázott, viszont a kolumbiaiak utolsó két rúgója is rontott, így Southgate csapata jutott a legjobb nyolc közé.

Ez volt egyébként a harmadik nyolcaddöntő, amelyik 11-esekkel dőlt el, eddig egy világbajnokságon sem volt ilyen sok. Érdekesség, hogy mindhárom esetben az a csapat jutott tovább, amelyik másodiknak következet a párbajban.

Angliának ez volt az első 11-es párbaja a vb-k történetében, melyet megnyert, eddig háromszor is búcsúzni kényszerült. Legutóbb felnőtt világversenyen az 1996-os hazai rendezésű Európa-bajnokságon jutott tovább 11-esekkel Spanyolország ellen. (Az elődöntőben aztán a németek is büntetők után verték ki őket, akkor a mostani kapitány, Southgate rontott.)

Az angolok eddig kilenc gólt szereztek, ennél többet csak 1966-ban (11-et), akkor világbajnokok lettek. Harry Kane jelenleg hat gólnál jár, Gary Lineker ennyivel lett gólkirály 1986-ban. Hat góljából hármat is 11-esből szerzett, legutóbb az 1994-es vb-n Hriszto Sztoicskov volt az, aki három büntetőt is értékesített egy tornán; akkor ő is gólkirály lett.

Kane három meccsen szerezte hat gólját, ennél kevesebb találkozó alatt ez csak Kocsis Sándornak sikerült, neki 1954-ben két meccs is elég volt ehhez. Anglia 2006 óta először érte el a világbajnokság negyeddöntőjét, ahol a Svájcot kiverő Svédország lesz az ellenfele.

Már 56 mérkőzésen túl vagyunk a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon, kedd este teljessé vált a negyeddöntő mezőnye. Az egyik ágon Uruguay – Franciaország és Brazília – Belgium, a másikon Oroszország – Horvátország és Svédország – Anglia mérkőzéseket rendeznek az elődöntőért, tehát két dél-amerikai és hat európai nemzet van még versenyben, de európai biztosan lesz a döntőben. A negyeddöntőket pénteken és szombaton rendezik. Ezután ismét két szünnap jön, az elődöntőkre jövő hét kedden és szerdán kerül sor. A bronzmérkőzést szombaton, a finálét vasárnap vívják.

Negyeddöntő: július 6.: Uruguay – Franciaország (17.00), Brazília–Belgium (21.00). Július 7.: Svédország–Anglia (17.00), Oroszország–Horvátország (21.00). Elődöntő: július 10. és július 11. Bronzmérkőzés: július 14. Döntő: július 15.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük