Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Európa-liga döntőt rendeznek a Puskás Arénában

Európa-liga döntőt rendeznek a Puskás Arénában Sport

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfői döntése alapján 2022-ben a budapesti Puskás Arénában rendezik az Európa-liga döntőjét.

Hirdetés
Hirdetés

A végrehajtó bizottság amszterdami döntése sporttörténelmi jelentőségű, mivel Magyarországon korábban még sosem rendeztek egymeccses döntőt egyetlen férfi nemzetközi kupasorozatban sem.

Az El fináléjának 2022. május 18. vagy május 25. a tervezett dátuma.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a pályázati felhívást a nemzeti szövetségek 2019. május 31-én kapták meg, majd a pályázati kiírást július 5-én. A benyújtás határideje 2019. október 28. volt.

„A pályázat elkészítése során a szövetség együttműködött a kormányzat különböző szintjeivel, a Puskás Aréna vezetésével, a fővárosi önkormányzattal, közlekedési társaságokkal, szállodákkal, turisztikai szolgáltatókkal és más területek szakértőivel is” – olvasható az MLSZ cikkében.

Magyarország az utóbbi években több rangos európai futballeseménynek is elnyerte a rendezését: 2019-ben női Bajnokok Ligája-döntő színhelye volt a Groupama Aréna, idén a férfi Európa-bajnokság három csoportmérkőzésére és egy nyolcaddöntőjére kerül sor a Puskás Arénában, 2021-ben pedig Magyarország társrendezője lesz az U21-es kontinensviadalnak.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük