Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Esélylatolgatások ideje

Esélylatolgatások ideje Sport

Érdekes elemzést közölt a romániai másodosztályú labdarúgó-bajnokság (hivatalosan: 2. Liga) véghajrájáról a prosport.ro hírportál, amely szerint megtörténhet, hogy városok közötti távolságok döntenek a felsőházi rájátszás résztvevőinek kilétéről!

Hirdetés
Hirdetés

A másodosztály alapszakaszának 19 fordulójából 3 forduló maradt idénre. A felsőházi 6 helyre esélyes élmezőny: Petrolul Ploiești 42 pont, FC Hermannstadt 35, Kolozsvári Universitatea 33, Concordia Chiajna 32, FC Buzău 28, CSA Steaua 28, FK Csíkszereda 26, Unirea Slobozia 24, CSC Sellemberk 23 pont. A Petrolul és az FC Hermannstadt már nem eshet ki az első 6-ból, utóbbi azért sem, mert a 7. helyen álló FK Csíkszeredával szembeni 9 pontos előnyét tetőzi, hogy győzött az egymás elleni mérkőzésen. Ez a hátránya megvan az FK Csíkszeredának az FC Buzăuval és a CSA Steauával szemben is, ha a 19 forduló végén egyenlő lesz a pontszámuk, a csíkszeredaiak ugyanis mindkettővel szemben veszítettek, ugyanez érvényes a Concordia és Kolozsvári U viszonylatában.

A 2022. február 26-án folytatódó bajnokság utolsó 3 fordulójának programja sport szempontból, papíron az FK Csíkszeredának kedvez, a 9 pontja valószínűsíthető, noha nem lesz könnyű. A 9 pont megszerzése azt jelentené, már nem kell figyelni a Sloboziára és Sellemberkre, hanem legalább a Steaua és Buzău egyikét kell megelőzni, nem is mindkettőt! A papírforma alapján a Steaua is szerezhet 9 pontot, vagy legalább 7-et. Maradna az FC Buzău, amelynek látszólag (!) a legnehezebb a programja, hiszen a sosem leírható Astrán kívül a felsőházi helyek két szereplőjével, a Petrolullal és a Chiajnával kell játszania, ráadásul a Petrolullal idegenben.

A prosport.ro elemzője szerint az FC Buzău számára akár előny is lehet, hogy Ploieștihez és Chiajnához is sokkal közelebb van, mint Csíkszereda! Ha a Petrolul és a Concordia vezetői, csapatmenedzserei vagy akár játékosai úgy gondolják, a felsőházi rájátszásban olcsóbb, kényelmesebb lesz Buzăuba utazni, mintsem Csíkszeredába, akkor egyszerűen, különösebb feltűnés nélkül dönthetnek erről a Buzău elleni mérkőzések eredményeivel. Ehhez persze a Concordiának kell előzőleg még 3 pont. Azt nem is említve, hogy az FC-től a rájátszásban jutalmul még meg is kaphatják a könnyű 6-6 pontot, míg az FK Csíkszereda esetében ilyen szövegkönyv nem valószínű (noha nem kizárt). A szóban forgó négy város földrajzi fekvése komoly szempont lehet. A Ploiești és Buzău (szomszédmegyék két városa) közötti távolság 71 kilométer, ellenben Ploiesti 206 kilométerre van Csíkszeredától, és egyszer át kell vergődni a zsúfolt Prahova-völgyén. A Buzău és Chiajna közötti távolság 124 kilométer, viszont Csíkszereda 270 kilométerre van Chiajnától, és a Concordiánál szempont lehet a Prahova-völgyi autós forgalom hétvégi zsúfoltsága.

Amennyiben a fenti „kilométer-spekulációknak” nem lesz valós alapjuk, és csakis a sport, a futballjáték szempontjai érvényesülnek, az FK Csíkszeredának nagyon nagy esélye van a felsőházi rájátszásra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük