Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Érvényesült a papírforma

Érvényesült a papírforma Sport

A címvédő Sepsi–SIC első idegenbeli mérkőzésén is hozta a kötelezőt, miután az Aradi ICIM vendégeként 68–58 arányban diadalmaskodott a női kosárlabda Nemzeti Liga A-csoportjának 2. fordulójában. A KSE csapata vállalható vereséggel debütált az élvonalban, szombaton 42–69 arányban hajtott fejet az esélyesebb Konstancai Phoenix-szel szemben.

A Sepsi–SIC Cristina Higgins kétpontosaival kezdte az aradi mérkőzést, válaszul a másik oldalon Teodora Neagu volt eredményes a hárompontos vonal mögül. Az első negyedben kiegyenlített játékot produkáltak a csapatok, a folytatásban Zoran Mikes együttese többet hibázott és pontatlanabbul célzott, azonban Kovács Renáta triplájával, majd Peyton Whitted kosarával megőrizte minimális előnyét. Viszont a második játékrész utolsó két percében nem talált a gyűrűbe, így a Miljan Medved edzette kosárlabdázók Brankica Hadžović és Adela Mercea eredményessége révén kétpontos előnnyel vonulhattak szünetre (35–33).

A harmadik felvonás elején a címvédő ledolgozta hátrányát, majd Whitted kosarával átvette a vezetést, amelyet a mérkőzés végéig fokozatosan növelni tudott. A szentgyörgyi csapat lepattanók, gólpasszok és szerzett labdák tekintetében is ellenfele fölé nőtt, több pontot értékesített ellentámadásból, továbbá a kispadról pályára lépő játékosai is hatékonyabbank bizonyultak. Végeredmény: 68–58 (23–21, 10–14, 18–13, 17–10).

A Târgoviște után tehát az Aradi ICIM skalpját is begyűjtötte a címvédő, amely így négy ponttal az A-csoport rangsorának első helyén áll. A zöld-fehér mezesek legeredményesebb játékosa a 14 pontot szerző és 15 lepattanót gyűjtő Higgins volt. Sepsi–SIC: Pašić 6, Ghizilă 5/3, Gödri-Părău 9/3, Whitted 15/3, Higgins 14. Cserék: Solopova 8/3, Kovács 5/3, Slamová 6, Șipoș, Demeter, Jankó. Vezetőedző: Zoran Mikes. A Sepsi–SIC a következő fordulóban a Brassói Olimpia ellen lép pályára október 20-án, szombaton a Sepsi Arénában.

Az élvonalban újonc Kézdivásárhelyi SE saját közönsége előtt kezdte meg szereplését a B-csoportban. A hétközi U20-as tornán Holinka-Miklós Hanna lesérült így Kolarevic mesternek meglehetősen rövid kispad állt a rendelkezésére. Az első körben szabadnapos kék-fehér mezesek egy rendkívül kiegyenlített első tíz perc után gyenge második negyedet produkáltak, és innen már nem volt visszaút. Ebben az is közrejátszott, hogy előbb Debreczi Iringót könyökölték meg alattomosan, és szorult orvosi ápolásra, majd a másik alapember, a dupla–duplánál tartó Moblay Kayla kapott egy olyan ütést a szeme alá, hogy nem tudta tovább folyttani  a játékot. A céhes városiak végül 27 pontos vereséget szenvedtek.

KSE – Konstancai Phoenix 42–69 (11–12, 9–22, 15–17, 7–18). KSE: Moblay Kayla (13), Csurulya Helga (10), Bölöni Noémi (8), Danalache Ramona (5), Debreczi Iringo (4) és Czimbalmos Tímea (2), Holinka-Miklós Hanna, Voloncs Orsolya, Istók Anita, Lénárt Andrea, Ardelean Rebeka, Sós Johanna, Kászoni Boglárka. Edző: Ljubomir Kolarevic, akinek tanítványai legközelebb szerdán, a Marosvásárhelyi VSK otthonában mérkőznek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük