Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Érvényesült a papírforma

Érvényesült a papírforma Sport

Az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság 7. fordulójában háromszéki rangadót vívott egymással a házigazda Kézdivásárhelyi SE és a címvédő Sepsi-SIC. A céhes városiak derekasan állták a sarat a bajnok szentgyörgyiek ellen, akik végül érvényesítették tudásbeli fölényüket és húszpontos győzelmet arattak az eddigi legszorosabb megyei derbin.

Kiegyensúlyozottan alakult az összecsapás első negyede, Fraser és Pasic révén a címvédő dobta a mérkőzés első kosarait, de a házigazdák csakhamar fordítottak Kozman és Lewis tripláinak köszönhetően. Felváltva ment az adok-kapok, majd a rutinosabb Sepsi-SIC pár pontos előnyre tett szert, azonban 13-nál Debreczi távolijával kiegyenlített a KSE, illetve Coleman is a hárompontos félkörön kívülről talált a gyűrűbe, ezzel pedig újra átvették a vezetést a kék-fehérek (16–13). Időt is kért Zoran Mikes, aminek meglett az eredménye, ugyanis Fraser és Ghizilă megfordították az állást (18–22).

Brianna Fraser és Ines Corda kosárváltása vezette fel a második tíz percet, a szerb játékos ezt követően elsüllyesztett egy távolit is, amivel a házigazdáknak sikerült egy pontra felzárkózniuk (23–24). A folytatásban nem tudott közelebb férkőzni a több ziccert is kihagyó KSE, erről Fraser, Ghizilă és Orbán gondoskodott, majd a sepsiszentgyörgyi Nemes Gréta triplájával először nőtt tíz pont fölé a különbség (28–40), amit a zöld-fehérek tartani is tudtak a nagyszünetig (35–48).

Térfélcsere után Jaiamoni India Welch Coleman vezényletével a KSE egy 8–0-s sorozattal öt pontra felzárkózott (43–48), Zoran Mikes pedig ismét időkéréshez kellett folyamodjon. Ezúttal is hatásosan beszélt tanítványai lelkére a bosnyák mester, Pasicék gyorsan visszaállították a kétszámjegyű különbséget. A szentgyörgyi csapatkapitány megállíthatatlannak bizonyult a folytatásban is (20 pont, 11 lepattanó), csak úgy szórta a pontokat, így a címvédő húsz pont fölé növelte előnyét (47–70). A záró szakaszban a zöld-fehérek visszavettek a tempóból, a céhes városiak három ponttal megnyerték az utolsó negyedet, de a lényegen ez nem változtatott, a Sepsi-SIC húszpontos különbséggel húzta be a találkozót, ami kedvező előjel a szerdai nemzetközi mérkőzésük előtt, az Európa-kupa csoportkörének 5. fordulójában a török Elazig Il Özel Idare otthonában lépnek pályára. A KSE legközelebb szombaton mérkőzik, Târgoviștén.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 7. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Sepsi-SIC 61–81 (18–22, 17–26, 12–22, 14–11). KSE: Coleman 25/9, Lewis 9/3, Debreczi 7/3, Kozman 5/3, Taylor 2. Cserék: Corda 10/3, Tuchilus 2, Domokos 1, Bara-Németh, Csurulya, Lénárt, Demkó. Edző: Ljubomir Kolarevic. Sepsi-SIC: Fraser 28/3, Orbán 4, Ghizilă 12/6, Pasic 20/6, Podar 6/3. Cserék: Cătinean 5/3, Nemes 3/3, Croitoru 3, Botos. Edző: Zoran Mikes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük