Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Értékes trió érkezik

Értékes trió érkezik Sport

A négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes Sepsi–SIC három új játékos érkezését jelentette be tegnap, a zöld-fehér mezes csapathoz csatlakozik Chrissy Givens, Andra Mandache és Orbán Nicolette. A klub vezetői ezenkívül sem tétlenkedtek, hét kosárlabdázóval hosszabbítottak szerződést.

A bajnokcsapat bejelentése szerint a külföldi játékosok közül marad a montenegrói Jovana Pašić és a szerb Kristina Topuzović, illetve a következő szezonban is zöld-fehérben játszik a csapatkapitány Annemarie Gödri-Părău, Ioana Ghizilă, Kovács Renáta, Demeter Nóra és Mîrne-Nagy Ildikó. A stáb körében sincs változás, a lányokat továbbra is Zoran Mikes vezetőedző irányítja, a másodedző szerepét Samuilă Zoltán tölti be, a gyógytornász Bartók Botond, a sportigazgató pedig Rusz István.

Chrissy Givens neve nem ismeretlen a kosárlabda-kedvelők körében, hiszen a 33 éves amerikai már játszott a Nemzeti Ligában, Târgovişte csapatával ötször, az Aradi ICIM együttesével pedig egyszer nyert bajnokságot. A 180 centiméter magas kosárlabdázó az előző három idényben a spanyol élvonalban érdekelt Perfumerias Avenida játékosa volt, melynek mezében kétszer ünnepelhetett bajnoki címet, három kupa- és három Szuperkupa-győzelmet is begyűjtött, valamint az Euroligában is játszott. Givens az előző idényben a spanyol bajnokságban és kupában összesen 35 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 7.7 pontot szerzett, 3.4 lepattanót gyűjtött és 2.3 gólpasszt osztott ki. Az alacsonybedobóként és erőcsatárként is bevethető játékos eddig 181 mérkőzésen lépett pályára a román élvonalban, ahol átlagban 17.6 pontot szórt, 7.9 lepattanót gyűjtött és 3.4 asszisztot jegyzett.

Andra Mandache a legutóbbi két szezonban a Szatmárnémeti VSK-t erősítette, a partiumi csapattal két bajnoki döntőben és két Román Kupa-fináléban maradt alul a mieinkkel szemben. Az elmúlt idényben 33 mérkőzésen lépett pályára a román pontvadászatban, átlagban 11,2 pontot szerzett, 5,6 lepattanót gyűjtött és 2.3 gólpasszt osztott ki. A 185 centiméter magas, 38 éves játékos alacsonybedobóként és erőcsatárként is megállja helyét, eddigi pályafutása során öt román bajnoki címet nyert, négyet az Aradi ICIM, egyet a Târgovişte mezében.

Hirdetés
Hirdetés

A 19 éves, erőcsatárként és centerként bevethető Orbán Nicolette a Nagyváradi CSU együttesétől érkezik Sepsiszentgyörgyre, ezt megelőzően a Kolozsvári U színeit képviselte. Az elmúlt idényben 11 mérkőzésen szerepelt a kincses városbéli csapatnál, 15 meccset pedig a partiumi gárdánál játszott. Kolozsváron átlagban 7.4 pontot és 7.1 lepattanót jegyzett, míg Nagyváradon 11.5 pont és 9.2 lepattanó az átlaga.

„Még szükségünk van játékosokra, így továbbra is azon dolgozunk, hogy értékes kosárlabdázókat igazoljunk, hiszen a következő idényben is három fronton szerepelünk. A bajnokságban és a Román-kupában címvédésre törekszünk, továbbá az Európa-kupában szeretnénk továbbjutni a csoportból. Emellett a nyáron részt veszünk a három–három elleni bajnokságban, mivel a szakszövetség kötelez, illetve ebben a kiírásban is van Román-kupa” – mondta Rusz István sportigazgató, aki hangsúlyozta, hogy a felnőtt csapat mellett négy korosztályban több mint 100 gyerekkel dolgoznak a klubnál.

A Sepsi–SIC klub nemcsak a kosárlabdára fektet hangsúlyt, hanem más sportágakra is, így például országos szinten előkelő helyen jegyzik az asztalitenisz-szakosztály égisze alatt működő, a Szuperligába jutásra pályázó felnőtt együttest, de itt is foglalkoznak utánpótlással.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük