Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Értékes bronz az országosról

Értékes bronz az országosról Sport

Zsúfolt versenyprogramjuk van a háromszéki sízőknek, a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club alpesi sícsapata országos bajnokságon és színvonalas nemzetközi FIS-versenyen egyaránt rajthoz állt az elmúlt időszakban. Az országoson Kis Tímea bronzérmet szerzett, míg a nemzetközi viadalon Biró Maja épp csak lecsúszott a dobogóról.

A nemzetközi FIS-versenysorozat felnőtt és junior viadalokkal kezdődött, az országos bajnokságnak is számító megmérettetésnek Brassópojána adott otthont. A színvonalas versenyen tíz országból álltak rajthoz, így minden idők legerősebb mezőnye verődött össze egy romániai viadalon. Műlesiklásban Kis Tímea mindkét nap a hatodik helyen végzett, ami az országos bajnokságban bronzérmet jelentett. Zöld Róbert a 13. pozícióban zárt, majd óriás-műlesiklásban a huszadik lett, az országos bajnokságban előbbi versenyszámban ötödik, utóbbiban a hetedik helyen végzett. Kis Tímea óriás-műlesiklásban nem vett részt, mivel azt megelőzően egy szlovákiai versenyről (Sachitsky) érkezett haza, ahol a tizedik idővel ért célba.

Hirdetés
Hirdetés

Szintén Brassópojána adott otthont a FIS Children Throphy nemzetközi megmérettetésnek, ahol a Sport-All Sport Club sícsapatának két sportolója román válogatott színekben tette próbára magát. U16-ban Biró Maja a negyedik legjobb idővel zárt, míg U14-ben Rareș Hinti nagyon szoros versenyben a hetedik pozícióban végzett. Az időjárási körülmények miatt csak egy műlesikló futamot tudtak megrendezni, emiatt a második nap díjkiosztással ért véget az esemény.

Ezt követően a Corona-kupa következett a sepsiszentgyörgyi sízők számára. Az időjárás következtében mindkét nap műlesiklást tartottak, ugyanis nem voltak megfelelőek a körülmények az óriás-műlesiklás lebonyolításához. Első nap Florea Csanád harmadik, Méder Zsófia nyolcadik helyen végzett, Biró Maja dobogóra állhatott, miután a harmadik idővel teljesítette a futamot, valamint Rareș Hinti ötödik és Varga Orbán Csanád a 19. lett. A második nap Florea Csanád és Méder Zsófia az ötödik pozícióban végzett, Biró Maja szintén harmadik lett, Rareș Hinti egy igazán erős mezőnyben a negyedik helyen zárta a megmérettetést, míg Varga Orbán Csanád kiesett.

A folytatásban az országos bajnokság következett az utánpótlás számára, ahol Biró Maja műlesiklásban a dobogóról lemaradva negyedik helyen zárt, Florea Csanád és Rareș Hinti kiesett. Óriás-műlesiklásban Biró Maja a hatodik, Florea Csanád pedig a tizenkettedik lett. Alpesi összetettben, amely egy óriás és egy szlalom futamból áll, Biró Maja és Rareș Hinti a nyolcadik, míg Florea Csanád a tizenegyedik helyen végzett. Szuperkombinációban, amely egy lesiklás és egy szlalom összesített időeredményéből áll, Biró Maja az ötödik pozícióban zárta az országos bajnokságot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük